Boeken

Review: ‘Liefdestips aan mezelf’

Het dagboek van Olivia Jacobs

Titel: Liefdestips aan mezelf
Auteur: Sylvia van Driessche
Sterren: ★★★★☆

Dagboek

Het school- en studentenleven is voor mij al weer even geleden, maar met zo veel plezier las ik altijd de Hoe overleef ik… serie over Rosa en de Tijgers, Tanga’s en Tongzoenen-boeken over Georgia. Nog, met een (boeken)dipje zijn dit de boeken die je weer opvrolijken. En JA! Eindelijk is er weer een nieuw boek die hier voor mij hier niet aan ten onder doet. Sylvia van Driessche’s Liefdestips aan Mezelf is een heerlijke combinatie van de survivaltips van Rosa en de humoristische dagboekstijl van Georgia. Maak kennis met Olivia Jacobs, oftewel: Olijfje.

Olivia komt in het leven terecht waar een gemiddelde fangirl waarschijnlijk een moord voor zou doen. Omdat haar moeder in een psychiatrische inrichting terecht komt, moet ze bij haar beroemde vader en zijn gezin in een gigantische villa gaan wonen. Nou, Olivia is echt not amused. Haar stiefzus (door haar roze haar tot ‘Suikerspin‘ gedoopt) en haar stiefmoeder ziet ze liever komen dan gaan. En dan haar vader:  hoe hij het ook probeert en hoe geweldig haar beste vriendin Billie hem ook vindt: Olivia zegt alleen het hoognodige tegen de TV-ster. Dit legt ze dan ook met liefde vast in het dagboek dat ze van haar moeder heeft gekregen.

Maar niet alleen haar familie heeft het de verduren in haar schrijfsels, ook Billie wordt meegenomen in haar dagelijkse belevenissen en die belevenissen draaien voornamelijk om één persoon: de supersexy Max. Samen met Billie is het Olivia’s misse geworden om zijn hart te veroveren, maar dat blijkt helemaal nog niet zo makkelijk… hoe kom je ooit in de buurt van je grote liefde als iedereen alleen maar aandacht heeft voor de hypes van Suikerspin op Instagram en haar vriendinnenkudde die haar steevast volgt?

Liefdestips aan Mezelf is ontzettend fijn geschreven: vlot, humoristisch en – ook al wil je het misschien niet toegeven -, zo ontzettend herkenbaar. Toen ik de titel zag, ‘liefdestips aan mijzelf’, dacht ik eigenlijk: nou, die kan ik wel eens gebruiken. En als je ziet hoeveel meiden eigenlijk hetzelfde doorstaan, hetzelfde meemaken, dezelfde dingen voelen en doen… sja, dan lijkt alles ineens een stuk minder erg en ben je eigenlijk ook niet meer alleen.

Dit dagboek is een ontzettende aanrader; ook als je niet (meer) op de middelbare school zit of studeert, zelfs als je geen beroemde vader hebt of een gesponsord Instagram account hebt, is dit boek zo leuk om te lezen als je even geen trek hebt in ingewikkelde fantasy-werelden en wonderbaarlijke verhalen (waar ik echt gek op ben). Olijfje zal heel snel een plekje in je hart veroveren.

Dit boek werd mij toegestuurd door Uitgeverij Moon – Young Adult, dankjewel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s