Blogtober 2018·Films & Series

Blogtober #6: TV-series!

Netflix is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij, maar mijn liefde voor series begon al jaren eerder, in de tijd dat Limeware nog helemaal hot was en Piratebay nog niet geblokkeerd. De dagen zijn al weer korter aan het worden en dus gaat mijn TV ook weer vaker aan. Ik ben blij dat we veel niet meer hoeven te downloaden en eindeloos reclames weg moeten klikken om wat te kunnen kijken. Dus wat staat er hoog op mijn Netflix-lijstje?

img_8973The Vampire Diaries
Toen de knappe Stefan Salvatore (Paul Wesley) en zijn mysterieuze broer Damon (Ian Sommerhalder) op mijn scherm verschenen, was ik verkocht. Ik heb Elena nooit echt leuk gevonden, maar deze serie heeft zoveel leuke personages dat het zeker de moeite waard is. In een klein typisch Amerikaans dorp, Mystic Falls, komen Elena en haar broer Jeremy bij hun tante Jenna te wonen. Hun ouders zijn overleden bij een ernstig auto-ongeval.

Waar Elena met haar hoofd nog steeds haar verleden probeert te verwerken, lijkt voor Stefan het verleden hem weer in te halen met de komst van Elena. Ze is een exacte kopie van zijn ex Katherine die in 1964 hem en zijn broer tot vampier maakte. Wat is er aan de hand, wie is dit meisje en waarom komt het verleden weer naar hem terug? Meer vampiers, maar ook heksen en weerwolven duiken op in Mystic Falls. Het bovennatuurlijke mixt zich met het verleden. Perfect voor een cosy, sexy herfstdag of koude avond en acht seizoenen om te binge-watchen!

img_8977Teen Wolf
Een andere favoriet van mij is Teen Wolf, of maar in het bovennatuurlijke sfeertje te blijven. Scott McCall (Tyler Posey) is samen met zijn vriend Stiles Stilinski (Dylan O’Brien) altijd op zoek naar een avontuur. Stiles’ vader is de sheriff en Stiles probeert bij iedere mysterieuze melding zijn vader op een missie te volgen. Die ene nacht verandert alles op slag. Uiteindelijk is Scott degene die achtervolgd wordt, wat leidt tot een grote wond in zijn zij: gebeten door een wild beest.

Het wilde beest blijkt Derek Hale (Tyler) te zijn, een weerwolf, en dus rest voor Scott niets anders dan in opleiding te gaan bij Hale en zich – met veel verzet – uiteindelijk aan te sluiten bij de roedel. Uiteraard zijn er weerwolf-jagers en blijken er ook vele andere mysterieuze gedaantes naar Beacon Hills te trekken. Tiener-drama’s, leuke mannen en spannende avonturen. Zes seizoenen lang kun je genieten van steeds beter wordende seizoenen.

Once Upon a Time
Het is niet typisch een herfst-serie, maar ik kan deze niet achterwege laten op deze lijst. Door deze serie heb ik zoveel nieuwe vrienden gemaakt, mensen leren kennen, dingen meegemaakt, etc. Maar goed, de sprookjesachtige serie vertelt het verhaal van Emma Swan en haar verloren zoon Henry Mills. Op de avond van haar eenzame verjaardag staat Henry voor haar deur, maar Emma weet niet wat ze met hem aan moet. Ze besluit hem terug te brengen naar zijn adoptiemoeder, Regina Mills, in het vreemde dorpje Storybrooke. Ze wil eigenlijk rechtsomkeert maken, maar al snel heeft ze door dat dingen in Storybrooke anders gaan dan anders. Iets houdt haar tegen, letterlijk en figuurlijk.

Zo besluit ze te blijven in de wereld waar iedereen en sprookjesfiguur is, maar waarvan de herinneringen zijn uitgewist. Alleen Regina weet meer en Henry houdt zich vast aan de verhalen in zijn sprookjesboek. Het is nog niet te laat om iedereen te laten geloven, maar hij moet Emma zover zien te krijgen en dat lijkt een haast onmogelijke taak. Duik in de wereld van prins Charming, Sneeuwwitje, Roodkapje, Assepoester, Repelsteeltje, de Boze Koningin en haar jager en vele andere heerlijke sprookjesfiguren.

img_8974

Outlander
Ik moet bekennen dat ik nog steeds bij seizoen twee ben, maar de herfst is wel een perfect moment om met deze serie verder te gaan. Ik hou van de Schotse landen, de 18e -eeuwse kostuums, de schotse accenten en muziek en opnieuw; een mysterieus verhaal dat terugreist in de tijd van 1743.

img_8976Claire reist na de eerste wereldoorlog met haar man Frank naar de Schotse Hooglanden, waar zij in een vroege ochtend getuige zijn van een bijzonder ritueel van zingende vrouwen. Het laat Claire niet meer los, en ze besluit later terug te gaan naar de plek met de grote stenen die in een cirkel op een heuvel staan. De middelste grote steen lijkt haar te roepen en op het moment dat ze haar handen op de steen legt, maakt ze plots een sprong in de tijd. Ze wordt wakker in 1743. Waar de eerste wereldoorlog eindelijk is overwonnen, komt ze in een nieuwe oorlog tussen de Britten en de Schotten terecht. De Schotten vangen haar op en hun grootste vijand blijkt niemand minder dan de voor-voor-voor-ouder van haar geliefde Frank. Haar opkomende gevoelens voor de superhandsome Schotse Jamie Fraser maakt het ook allemaal zeer verwarrend voor Claire. Hoe komt ze terug, en wil ze nog wel terug?

The 100
We blijven nog even in het fantasie-lijstje. The 100 start in een ruimtestation. Een heel volk is de aarde ontvlucht en leeft al voor tientallen jaren in de ruimte. Voor het eerst worden nu 100 jongeren, allen hebben in de ogen van de leidinggevenden iets misdaan, teruggestuurd naar de aarde. Niemand weet exact wat hen te wachten staat, maar al snel blijkt dat ze niet voorbereid zijn.

Ze verliezen de eerste dagen veel mensen. De aarde zit vol onverwachte chemische verschijnselen en dan zijn er nog de Grounders: het volk dat achter is gebleven op de aarde en niet gediend is van de jonge nieuwkomers. Vinden ze een weg om naast elkaar te leven, te overleven en een nieuw leven op te bouwen? Interessante, groeiende personages die de confrontatie zeker niet uit de weg gaan. Een serie waarbij stoppen met kijken uiteraard weer erg lastig is!

img_8975

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar dit is wel een aantal van mijn favoriete binge-worthy series. Welke series laten jou niet meer los, heb je absoluut verslonden en/of wil je nog heel graag aan beginnen? Laat het weten in de comments!

4 gedachten over “Blogtober #6: TV-series!

 1. Outlander! 😍 Helemaal gek van die serie! Als Netflix nou ook seizoen 4 er eens op zou zetten, kan echt niet wachten 😜 en ik zoek een nieuwe serie om aan te beginnen maar heb eigenlijk geen idee, the chilling adventures of Sabrina vind ik een beetje tegenvallen..

  Like

  1. Haha seizoen 4 moet nog beginnen he 😉 maar zou wel chill zijn als ze gewoon wekelijk erop kwamen ja.. ik heb net Shannara Chronicles gekeken. Vond is echt leuk! Het is wat vaag, maar gewoon vermakelijk wel! Wynonna Earp kun je ook eens proberen 🙂

   Like

 2. Mooi lijstje 😁! Ik ben fan van Orphan black, Riverdale, stranger things, dark en 13 reasons why. Ik ben erg benieuwd naar you en elite! Op videoland kijk ik younger vind ik ook helemaal geweldig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s