Blogtober 2018

Breng Herfstgezelligheid in huis!

img_9042

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het altijd ontzettend leuk om mijn huis te versieren in een seizoensthema. Nu hebben de lente en de zomer niet zulke typerende dingen als herfst en winter, maar met bloemen en plantjes kom je vaak al een heel end. Soms pas ik ook de kleuren in huis aan. Ik ben net verhuisd, dus alles heeft nu iets met wit en lichtroze, in combinatie met hout en bruin leer. Maar de herfst is er weer, en dat vind ik, naast kerst, toch wel een van de leuke momenten van het jaar. Hoe ga ik aan de slag?

Pompoenen
Ik hou van pompoenen, of ze nu echt of nep zijn. Ik heb een aantal plastic pompoentjes die momenteel in open kastjes staan. Ziet er meteen al gezellig uit! Misschien haal ik binnenkort nog wat van die kleine echte pompoentjes, zo leuk als decoratie. Ik heb in het verleden ook wel eens een pompoen uitgehold en er gedroogde bloemen in gezet. Natuurlijk ook altijd leuk om echt traditioneel een gezicht uit te kerven en er een kaarsje in te zetten. Tip: vet de open/gesneden randen van de pompoen in met vaseline en hij zal veel minder snel rotten!

img_9037

Natuur in huis
Haal de natuur in huis met kastanjes, beukennootjes, eikeltjes of de omhulsels van de nootjes. Je kunt ze in een bakje leggen, zoals ik momenteel op tafel heb, of ze gewoon ter decoratie ergens tentoonstellen. Je kunt er ook leuke kransen van maken door ze vast te lijmen. Je kunt er zelfs lichtjes tussen doen voor de gezelligheid. Of prik ze op een stokje en maak er een herfststukje van. Genoeg te knutselen!

SONY DSC

Lichtjes
Over lichtjes gesproken, kerstlampjes vind ik al lang niet meer alleen voor kerst. Het staat zo gezellig nu de dagen weer korter worden. Je hebt bij de Action ontzetten leuke snoertjes met blaadjes eraan, bij de Tiger zijn lampjes met pompoentjes en zo zijn er vast nog meer creatieve lichtsnoeren. Go Wild!

img_9039

Kaarsen
Kaarsen zijn wel echt mijn top-1 must-have. Met deze dagen branden mijn kaarsen echt heel vaak! Het lieft iets met vanillegeur, maar er is zoveel leuks te krijgen. Ik ben uiteraard ook superfan van bookish-kaarsen die op bookstagram door veel leuke kleine winkeltjes worden gemaakt. Ik heb er dan ook ontelbaar veel … oeps! In een eerdere blog kun je lezen waar je deze allemaal kunt kopen!

img_9041

Dekentjes
Hoe meer ik erover nadenk, hoe erger het is. Ik heb er eigenlijk best wel veel! Maar ik heb één kleedje die zo dik en zacht en fluffy is, hij is rood met kerstboompjes (hoe perfect) en de onderkant is dus fluffy schaapje wit. Je ziet het al voor je toch? Kaarsjes aan, theetje, kleedje.. netflix!

img_9040

Wat wil jij altijd graag in huis hebben in de herfst-tijd? Wat mag er echt niet ontbreken en wat doe jij om het gezellig te hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s