Overige Blogs

Happy Halloween!

Happy Halloween! Het is al weer 31 oktober, de maand is omgevlogen! Waar ik eind september nog ontzettend veel zin had in ‘Spooky Days’, kan ik nu al weer niet wachten tot alles in kerstsferen is. Maar voordat het zo ver is, neem ik jullie graag mee terug in de tijd. Ik heb een paar ontzettend leuke Halloweenfeesten mee mogen maken, waaronder eentje in Noorwegen een paar jaar geleden…

Halloween in Noorwegen… Als je het mij van te voren had gevraagd, had ik het ook niet geweten, maar… Halloween is echt een “Big Deal” in Noorwegen. Ik neem jullie mee terug naar de “HalloweeK”, zoals ik het toen ook wel noemde. Want wat komt er allemaal kijken bij dé Spooky Party van het jaar? Wat ging er allemaal aan vooraf? Nou, een heleboel kan ik je wel verzekeren. Het begon allemaal al in september…

2016-10-25 08.36.53-1Ja, we beginnen voor het gemak even in september voordat ik begin met het beschrijven van de HalloweeK. Heel september was het namelijk een feest om naar de brievenbus te gaan: vol met pakketjes vanuit de hele wereld. Glimwormen, zwarte lakens, nep-maden, speelgoedkakkerlakken, afgehakte vingers, kostuums, schmink… echt van alles is er de afgelopen in augustus en september binnengekomen. Mijn hele kamer stond vol met schedels, enge zingende clown-poppen, zombies en noem maar op. We hebben uren doorgebracht op internet (Pinterest, schmink-sites, e-bay…) en aan de keukentafel om onze eigen heksenpotjes te fabriceren (ranzige nep-beesten op sterk water). Zelfs de hele vriezer ligt al vol met hapjes en gerechtjes. De maandag voor Halloween mocht dan eindelijk alles naar boven om te versieren…

Dag 1: Maandag… Alle spullen naar boven! Het was vooral nog opruimdag omdat de baby waar ik au pair bij was, ook nog één jaar is geworden (ook daar waren we drie dagen mee bezig… nee, we pakten hier niets klein aan: alles moet groots!), maar aan het eind van de dag stond de hele woonkamer vol met dozen en tassen aan Halloween-spul en werden de eerste tafeltjes al klaargemaakt.

2403592_1477816442_1024Dag 2: Dinsdag… Het begin was er! Skeletten in de hoeken, potjes uitgestald en een skelet op de tafel (hier later meer over, maar Fun Fact: de vader vroeg zich af waarom hij als skelet op tafel lag… we hadden namelijk zijn kleren en schoenen gebruikt). We hadden alle spullen uitgepakt en gesorteerd, zodat we enig overzicht hadden in spullen en wat er gedaan moest worden. Mijn badkamer zag eruit als een slachthuis (alhoewel mijn douche nog voorzien moest worden van bloederige handvegen), de woonkamer is een beginnend spookhuis en de hele stenen muur bij de openhaard had ik voorzien van spinnenweb. Echt leuk spul en het ziet er superrealistisch uit. Overal hangen spinnen in zwart of wit spinnenrag. We hadden oude fotolijsten opgehangen met enge foto’s, maar wel even netjes afgedekt zodat het niet té angstaanjagend is wanneer de kinderen in huis rondlopen. Je moet ook overal aan denken…

2016-10-26 17.40.36-1

Dag 3: Woensdag… De laatste details aan de woonkamer: het skelet is een waarlijke Donald Trump geworden (inclusief bloedspetters en grafsteen). De gang en de hal waren voorzien van spinnenwebben en alle grote voorwerpen in de woonkamer, keuken en hal hadden we afgedekt met zwarte lakens en allerlei details zoals maskers, spinnenrag, lampjes en verschillende zombies/monsters. Ook nog even iets anders dan het huis versieren: een beetje Pumpkin Carving hoort er ook bij!

Dag 4: Donderdag… Inmiddels moest ik, als ik naar mijn kamer wilde, eerst langs een superscary skelet genaamd Jack the Ripper. Hij ontvangt je met open armen… letterlijk. Echt te bizar voor woorden. De meeste muren zijn ook voorzien van spinnenrag of

zwarte lakens. Je loopt letterlijk een spookhuis in zodra je door de deur stapt. Het zit nu echt in de details: wat extra spinnen hier, wat lampjes daar, hebben we nog een zombie over? … en het balkon moest ook nog gedaan worden… nog maar twee dagen!

2016-10-25 11.48.47-2

Dag 5: Vrijdag… Het zijn vooral nog de kleine dingetjes: een prijs voor het beste kostuum en de laatste troepjes opruimen. Even bijkomen van al het versieren!

Dag 6: HALLOWEEN! Eindelijk was het dan zo ver.. de dag van het feest.. en dat betekende dat er echt nog heel veel geregeld moest worden uiteraard. Alle hapjes die niet vantevoren gemaakt konden worden, moesten nu vlug nog bereid worden. Alle losse spulletjes die overal liggen moeten weg, al het losslingerende kinderspeelgoed uit de kamer, alles op z’n plek. Nog snel even douchen zodat de laatste hand gelegd kon worden aan mijn badkamer (hier was namelijk de WC voor de gasten, dus ikwas nog druk in de weer geweest met nep-bloed op de douche-wanden -en glazen. Het resultaat zag er echt gaaf uit). En het hele huis eigenlijk: tot en met de laatste details (skelethanden in de cupcakes, het geroosterde-paprika-hart in onze Mr. Trump en de spinnetjes op de muren… overal was aan gedacht! Een half uur van te voren moesten we ons zelf nog omkleden, maar we waren net op tijd klaar. Zelfs de schmink was gelukt… Ik was verkleed als roodkapje die aangevallen is door de wolf, dus ik had met wax, schmink en nepbloed drie wolfklauw-wonden op mijn gezicht gemaakt. Was zowaar goed gelukt.

2016-10-30 02.02.10  2403592_1477816650_779_1024.jpg

Om acht uur drupten dan eindelijk de eerste mensen binnen op het feest. Wauw, wat had iedereen zijn best gedaan om er goed uit te zien. Ik denk dat de meeste mensen uren bezig zijn geweest met schmink, make-up en kostuums. Echt heel gaaf! Dat maakte de sfeer helemaal af. Het feest was supergeslaagd. Je zou bijna denken dat ik au-pair in Amerika ben geweest, zo uitgebreid hebben we het gevierd. Maar na dit feest, was ik er ook wel helemaal klaar mee.

Morgen gaan alle spinnen en andere Halloweenfrutsels weer terug in de doos… is het al kerst?

Een gedachte over “Happy Halloween!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s