Comic Cons·Vakanties

Weekend Parijs: dag 1

Afgelopen weekend ben ik voor de derde keer afgereisd naar Parijs om de Happy Ending Convention bij te wonen van de serie Once Upon a Time! Twee dagen vol panels, op de foto met acteurs, handtekeningen halen en een heleboel gezelligheid! Maar eerst: een dagje Parijs!

In de vroegte
Yep, het was echt heel vroeg. Zeg maar half 6, toen mijn wekker ging. Om half 7 vertrok namelijk mijn trein richting Rotterdam, om vervolgens op de Thalys naar Parijs te stappen. Gelukkig heb ik het voor elkaar weten te krijgen mijn koffer op tijd (en nog fatsoenlijk ook) ingepakt te hebben. Het ontbijt schoot er wel wat bij in, maar op Rotterdam heb ik een lekker ontbijtje gehaald bij La Place! Even vast inkomen met de croissantjes – ook al zijn die dus blijkbaar Oostenrijks, vertelde medereiziger Arnolda ons een week van te voren. Our lives have been a lie.

img_20190628_0758162018171465125094584.jpg

Om half 8 waren Sabrina en Arnolda ook op Rotterdam en niet veel later kwam onze Thalys aanrijden: helemaal in Disney thema! Op de buitenkant allemaal Disneyfiguren, superleuk! Anyways, de reis zelf ging lekker vlot. In 2,5 uur arriveerden we op het vliegveld van Parijs en waren we met een transfer binnen 10 minuten in het Hilton hotel. Helaas mochten we nog niet inchecken en duurde het allemaal vreselijk lang. Uiteindelijk hebben we maar besloten de koffers op te laten slaan en lekker Parijs in te gaan!

Prachtig Parijs: Notre Dame

 

Wat is Parijs toch mooi! Het blijft een van mijn favoriete steden, ook al loop je je helemaal de pleuris om ergens te komen. Voor maar € 3,80 konden we retour én daar de metro instappen, maar die metro’s zijn wel ontzettend benauwd. Zo veel mogelijk lopen dus! Met ruim 18.000 stappen hebben we mooie plekjes bezocht. We zijn begonnen bij de Notre Dame. Ondanks dat een groot deel is afgebrand en ingestort, staat hij er nog steeds. Dat bedoel ik niet alleen letterlijk, maar: in volle glorie prijkte de kathedraal al in de verte. Je hebt eigenlijk pas als je goed kijkt door dat er iets mist, want de hele voorkant staat er dus nog.

Na wat foto’tjes zijn we nog even bij Shakespeare and Company geweest. Een oud boekwinkeltje waar Shakespeare nog heeft geschreven. Je mag er helaas binnen geen foto’s maken, maar gelukkig staat het internet er vol mee.

Disney Store, Eiffeltoren en de fontein
Vanuit daar zijn we verder gereisd naar de Disney Store (obviously, hoort erbij). Is altijd leuk om even te bekijken én eindelijk een peper- en zoutstel gevonden (van Mickey en Minnie). Vanaf daar zijn we over de De Champs-Élysées verder gelopen richting de Eiffeltoren. Onderweg een stop om heerlijke crêpes te halen met nutella of, zoals ik, ham en kaas. Toen was het tijd voor de Eiffeltoren!

 IMG_20190628_190130_482.jpg

Het was echt een lange wandeling (nou ja, voor je gevoel dan). Het was namelijk zo’n 40 graden buiten, dus in de zon was het best heftig. Erg lang hebben we niet rondgehangen bij de Eiffeltoren, want daar direct naast ligt een heerlijk verkoelende fontein in Les Jardins du Trocadero. Die plek was de beste afsluiting van de dag die we ons konden wensen. Lekker in het gras, benen in het verkoelende water en flesjes ijskoud water die daar werden verkocht door verkopers die in de hotte rondzeulden met emmers ijs en drinken. We zijn zelfs nog ín de fontein geweest, want die was niet erg diep.

Het was een supergeslaagde dag! De blog over de tweedaagse conventie zal ook snel volgen!

Een gedachte over “Weekend Parijs: dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s