Blogtober 2019

2. Herfst: hype of hekel?

Als er iemand in augustus al roept zin in de herfst te hebben, dan ben ik het wel: ‘pumpkin spice, everything nice’, stapels foto’s maken van paddenstoelen en gekleurde blaadjes… Hoewel ik veel mensen ken die de herfst ook een hele gezellige tijd vinden en er echt naar uit kijken, zijn er ook genoeg mensen die dit totaal niet met me eens zijn. Dat weet je natuurlijk ook wel, en dat ik ook helemaal niet erg, maar ik had er nooit echt bij stilgestaan.

Ik zal zo uitgebreid uitlichten waarom ik de herfst geweldig vind, maar ik was vooral wel benieuwd waarom deze mensen de herfst helemaal niet leuk vinden. Ik ben een klein onderzoekje gaan doen en heb in ieder geval een conclusie kunnen trekken: ik begrijp de standpunten heel goed, maar het heeft denk ik voornamelijk te maken met de manier waarop je met de punten omgaat… daar later meer over. Nu eerst: waarom hebben mensen een hekel aan de herfst?

1. Het weer is zo nat, donker, koud en grauw. Ja, daar kan ik me wel in vinden. Ik moet zeggen dat ik ook wel even moeite had met de omschakeling dat het weer zo vroeg donker was. Om half 8 zei mijn lichaam: joehoeee, je bent moe! Puur omdat het begon te schemeren… ik kan me heel goed voorstellen dat het weer en het grauwe invloed heeft op je humeur.

Tip: op deze dagen heb je vast geen zin om naar buiten te gaan. Maak het gezellig binnen om je humeur te verbeteren! Doe kaarsjes aan met je favo geur of kleur, zet je lievelingsmuziek op, trek een mooie trui aan met een leuke kleur en zoek iets leuks om te doen zoals een spannend boek lezen of eindelijk die netflixserie kijken! Als ik rondvraag wat mensen wรฉl leuk vinden aan de herfst, komen deze tips ook vaak naar voren als positief: de gezelligheid met kaarsjes, een dekentje en een kop warm chocolademelk.

2. De herfst is zo overrated en Amerikaans met al die Pumpkin Spice. Hier moest ik best een beetje om lachen, maar snap dit ook wel goed. Ik ben zelf grote fan van de pompoensmaak. De PSL-koffie, avondeten met pompoen, pumpkin pie lijkt me heel lekker en ja, ik houd soms wel van die Amerikaanse bombarie. Ik moet zeggen, wij komen nog niet eens in de buurt van de Amerikaanse pompoenengekte: er bestaat daar zelfs WC-papier met pompoengeur -en kleur. Maar zeg nou zelf: staan al die pompoenen niet gezellig?

3. Oranje/bruin is helemaal niet mooi, geef mij maar sneeuw. Hm ja, kan ik weinig tegenin brengen, behalve: er zijn zoveel meer kleuren te vinden in deze periode! Ja, er is ook bruin en zo, maar daartussen liggen mooie kastanjes en eikeltjes. Ook zijn er genoeg bomen die heel mooi rood en geel kleuren. Maar ik begrijp ook wel dat mensen sneeuw mooier vinden. Het heeft iets rustgevends, iets sereens (maar helaas wordt sneeuw ook vaak snel blubberbruin).

4. Het lijkt in de herfst alsof alles ten einde loopt. Dat gevoel is denk ik voor veel mensen herkenbaar. In de lente komen alle bloempjes op, bomen gaan bloeien, jonge dieren worden geboren… die vrolijkheid merk je ook bij de mensen. Dit is een mooi voorbeeld van iets omzetten naar een positieve gedachte, dus ik ga meteen over naar de TIP: Ik ben ooit de quote tegengekomen: Autumn shows us how beautiful it can be to let things go.

Dit hangt wel een beetje samen of je kunt genieten van de mooie kleuren om je heen, maar er zit wel een kern van waarheid in. De lente kan in het voorjaar niet zo mooi bloeien, als eerst alles in de herfst niet naar beneden dwarrelt. En zie die kleuren: iets laten gaan kan weer mooie dingen opleveren. Lekker zweverig, niet waar? Maar denk er maar eens over na!

screenshot_20191002_200859548743096604519130.jpg

Zo, dat was even een kort onderzoekje wat mensen minder leuk vinden aan de herfst. Misschien is het een grote hype op social media, maar in hoeverre kan een seizoen dat al eeuwen meegaat een hype zijn? Als je de herfst moeilijk vindt, probeer dan zoveel mogelijk positieve punten te vinden. Je kunt er helaas niet omheen, misschien houd je ook wel van fotograferen en kun je de mooie dingen in de herfst vinden, of kun je het extra gezellig voor jezelf maken.

Ik ben benieuwd: ben jij een herfst-persoon? Zoja of zonee, waaruit blijkt dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s