Blogtober 2019

5. PSL liefde, de geschiedenis

Het moet ooit eens ergens zijn ontstaan, die hele hype rondom de Pumpkin Spice Latte (PSL). Bij sommige Starbucks vestigingen is het zelfs al weer uitverkocht, zo populair is dit zoete koffiedrankje. Maar waar is dit begonnen (en sommigen zullen ook denken: hoe komen we er vanaf)? 🧡☕

De PSL heeft voor het eerst het licht gezien bij de Starbucks in januari 2003. Het was nog niet direct het meest populaire drankje onder de tien ‘seasonal’ testsmaken. De chocolade -en caramelsmaken scoorde in eerste instantie hoger, maar de Starbuckstesters vonden dat de pompoenkruiden iets speciaals hadden. Zeker rond de herfsttijd waarin pompoenen zo populair waren: er was nauwelijks iets met pompoensmaak op de markt te vinden. Zo gezegd, zo gedaan. In oktober 2004 lanceerde het drankje voor het eerst op de Amerikaanse markt, én met succes!

Meer dan 200 miljoen PSL’s werden verkocht tussen de introductie van 2003 en 2005. De PSL werd vervolgens ook de inspiratiebron voor vele andere producten, zoals kaarsjes en luchtverfrissers, maar ook donuts en cereals. Tegenwoordig kan de hype niet meer op en is er zelfs, zoals ik in een eerdere blog al schreef, wc-papier met pumpkinspice. Een beetje overdreven als je het mij vraagt…

Wist je dat er pas echte pompoen aan te pas komt sinds 2015? Als je het gevoel hebt dat het drankje de laatste jaren wat anders is, dan zou dat wel eens door die toevoeging kunnen komen.

Ben jij een PSL liefhebber? Grijp dan maar snel je kans voordat hij weer op is, of plaats maakt voor de Christmas specials!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s