Blogtober 2019·Films & Series

8. Herfstfilms

Goedemorgen! Vandaag is een dag die goed past bij blogtober. Ik zag namelijk dat het ‘Zombiedag’ is (vraag mij niet waarom) en in Amerika maken ze daar natuurlijk weer een big happening van. Toch is het niet zomaar een dag, er wordt namelijk op deze dag ook inzameling gedaan voor de voedselbanken. De connectie is ver te zoeken.. misschien iets van “iedereen moet goed eten, anders word je een zombie”.

Maakt ook niet uit, want vandaag gaat over herfstfilms, iets heel anders! Het is al een paar dagen druilerig weer, dus de perfecte dagen om lekkere cozy herfstfilms te kijken zijn aangebroken. Hier wat tips!

autumn-fall-halloween-harry-potter-Favim.com-3800584Harry Potter
Blijft natuurlijk een nummer één: de magie, de sfeer, het mooie kasteel, de geweldige personages… en wat een geluk voor de Nederlanders onder ons: ze worden nu iedere maandagavond uitgezonden op Net5! Het leuke is dat dit niet zomaar de films zijn, maar de extended versies: mét scenes die oorspronkelijk niet in de film in de bioscoop en op de gewone DVD’s staan. Leuk, niet waar?

chocolat-feature-image-1

Chocolat
Ik noem twee redenen: chocola en Johnny Depp. Nu houdt vast niet iedereen van deze twee, maar ik wel, dus dat komt goed uit! Chocolat is een heerlijke romantische, maar ook een beetje gekke film. In het Franse dorpje Lansquenet gebeurt niet veel en het is vrij conservatief, totdat Vianne Rocher en haar dochtertje hier stranden en een chocolaterie openen. Voor iedere inwonen weet ze precies de perfecte chocola te kiezen en al snel sluit het dorp haar in hun hart. De burgemeester is het er echter niet mee eens en probeert haar weg te drijven. Dan duikt ook nog de mysterieuze en knappe vreemdeling op waar ook Vianne geen weerstand tegen kan bieden…

OJUS8The Lake House
Ik heb deze film nog nooit gezien, maar toen ik het verhaal las, was ik meteen verkocht. Het gaat over een huisje aan het meer (nogal logisch) waarin een man en een vrouw wonen. Er is echter iets bijzonders mee aan de hand: hij woont daar in 2004, maar zij woont daar in 2006. De enige manier om met elkaar te communiceren is via geschreven brieven in de brievenbus. Klinkt als een prachtig verhaal om bij weg te zwijmelen in de herfst!

Aantekening 2019-10-08 101139Disney in de herfst
Er moet natuurlijk wel iets van Disney in deze lijst, dus wat dacht je van Pocahontas? Zeker met Colors of the wind kun je niet in een betere herfststemming komen. Ook een film als Brave doet het goed in de herfst, of Brother Bear. De omgeving van de natuur en de beren doet mij meteen al denken aan de herfst. Daarnaast: Tinkerbel: Secret of Wings. Zit ook vol mooie herfstplaatjes. Tot slot komt volgende maand ook Frozen 2 uit! Als we de trailer mogen geloven, zitten daar ook best herfst-achtige scenes in!

Er zijn vast nog veel meer films die een heerlijk herfstsfeertje hebben, laat gerust wat goede tips achter! Over twee weekjes volgt een blog met leuke halloweenfilms.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s