Blogtober 2019·Booktalk

16. Boeken in herfstsfeer

Vandaag schijnt eindelijk de zon weer en ik heb net 1,5 uur vastgestaan in een boerenprotest, maar over het algemeen is de herfst de perfecte tijd om weer lekker wat dikke boeken uit de kast te trekken. Ik merk dat ik rond deze tijd van het jaar veel meer zin krijg in Young Adult-boeken en Fantasy’s, terwijl ik in de zomer liever een luchtig boek over eilandjes in de zon en een hoop liefde lees. Ik zet voor jullie dus een paar van mijn favoriete YA-boeken en Fantasy’s op een rijtje!

6595641027_fa831c6571_zHarry Potter moet toch echt op nummer één, hoe cliché het ook is. De boeken zijn echt in de herfst- en kerstsfeer geschreven en in het eerste boek is zelfs een hoofdstuk dat Halloween heet. Daarnaast is er een sfeer aangebracht in de boeken die je bijna in geen enkel ander boek terug vindt. Er bestaan ook gewoon nog steeds heel veel mensen die doen alsof ze al 100 jaar fan zijn van Harry Potter en dan kom je er na een paar gesprekken achter dat ze nog nooit een boek hebben aangeraakt. Voel jij je aangesproken? En terecht 😉 Pak je kans en ga ze lezen! Ik beloof je, het wordt een magische herfst -en kerstbeleving!

42d042660bd11bd9482fbb802280672e

Caraval heeft weer een heel andere sfeer, maar brengt nog steeds het magische naar boven. Mysterie, macht en een spel dat bijna niet te bevatten is. Daarnaast worden er prachtige, dramatische kostuums beschreven en houdt het spectaculaire circus je adem vast. Je weet niet meer wie nu waarbij hoor, wie er goed is of wie slecht. Wie heeft nu welke bedoelingen met wie…? Het is haast alsof je zelf in het spel beland bent en je op zoek moet naar de uitweg. Inmiddels is de volledige trilogie uit en is er dus voldoende leesmateriaal om weg te dromen in de mysterieuze circuswereld (zonder dieren overigens, dit betreft echt een heel ander soort circus)!

ebf0df864264d409e92f6b559eab5344Six of Crows staat ook wel hoog op mijn favorieten-lijstje. De personages duik je helemaal in en dat maakt het ontzettend leuk. Je leest vanuit verschillende perspectieven en leert zo iedereen beetje bij beetje kennen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal dat vaak geheim gehouden wordt voor de ander. Ook hier spelen krachten en machten een grote rol in de duistere wereld van Ketterdam. Oh ja, en Kaz Brekker steelt je hart. Het is een duologie, maar voor wie er nog niet genoeg van heeft: er is nog een trilogie, de Grisha verse, én er is pas een nieuw boek uitgebracht. Dubbel surprise: volgend jaar komt er ook een TV-serie aan!

ddce865484898da7d22cc2a82dfe932cDe Gifmengster heb ik ontdekt via iemand die ik volgde op Instagram: de auteur zelf (Emma Anna)! Ik wist toen nog niet dat zij boeken schreef, maar kwam daar uiteraard al snel achter. Het verhaal sprak me aan. Een koninkrijk, kastelen, een middeleeuwse sfeer, een vleugje fantasy en gewoon een goed verhaal over machtsstrijden, families die elkaar willen steunen, onverwachte wendingen en een mooie beschrijving van alles er omheen. Ik vind het ook heerlijk dat de karakters in dit boek niet zo doorsnee zijn, óf mega heldhaftig of ‘help I’m a damsel in distress’, nee: het zijn mensen, échte mensen, waar je je mee kunt identificeren (ook al is dit in een andere tijd en zijn ze van adel). Lezen, lezen, lezen! Ps. het volgende boek is ook al uit (Hart van het Beest) en is gebaseerd op Belle en het Beest, lijkt me geweldig!

Jullie hebben vast ook nog leuke aanraders: wat zijn jouw favorieten in de herfst en winter?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s