Blogtober 2019

21. Anti-kou tips

cold-autumn

Terwijl jij dit leest, ben ik (gok ik) de laatste spullen in mijn koffer aan het stoppen, of nog even de laatste voorbereidingen aan het treffen, want… ik vlieg vanavond met mijn vriend naar Ibiza! Een heel stuk warmer dan ons koude kikkerlandje, maar dat betekent niet dat ik jullie in de kou laat staan. Hierbij dus wat tips om het lekker warm te houden als het buiten kouder wordt!

1. Dekentjes
Ligt natuurlijk een béétje voor de hand, maar niets is minder waar. Pak gewoon dat dekentje! Het beste is natuurlijk om een dekentje te vinden in jouw favoriete kleur, een patroontje die je mooi vindt, een stof die prettig voelt of zo een die heerlijk pluizig en zacht is. Ook fijn: dekentjes op terrasjes! Hoezo binnen zitten? Geniet lekker als er een zonnetje tevoorschijn komt.

2. Kaarsjes
Het mag weer: je hele huis vol met kaarsjes! Niet iedereen is liefhebben, maar vooral die kaarsjes met warme geuren (zoals vanille, dennenbos, kaneel, herfstige kruiden…) doen het bij mij altijd goed. Daarnaast, als je meerdere kaarsjes aansteekt wordt het ook letterlijk een beetje warmer in huis. Win-win!

3. Thee
Over twee dagen zal ik hier een meer uitgebreide blog over schrijven, maar echt: ga eens naar een winkeltje met allemaal losse thee. Er zijn zoveel lekkere smaakjes. Simon Levelt is bijvoorbeeld een aanrader met veel keus (ook voor de koffie-liefhebbers), maar daarnaast zijn er ook veelΒ bookish-theetjes voor de boekenliefhebbers.

4. Bruistabletten
Je denkt er misschien niet direct aan, maar om het warm te krijgen is het belangrijk dat je warme voeten hebt. De Etos verkoopt bijvoorbeeld bruistabletjes voor een lekker voetenbadje. Pak een emmertje, vul met warm water, tabletje erin en lekker genieten. Leg alvast een handdoek en dikke sokken klaar en jij hebt het zo weer warm!

5. Kersenpittenkussentjes
Must have voor de koude dagen: kussentjes die je zo in een paar minuutjes opwarmt in de magnetron! Werkt ook perfect voor buikpijn of spierpijn, maar ook zo fijn als je het koud hebt. Een ouderwetse kruik werkt natuurlijk ook, die blijft ook langer warm. Ze bestaan ook in schattige knuffel-uitgave. Tip: leg ze even in je bed voordat je gaat slapen, en je bed is vast voorverwarmd.

Zo, dat is het weer even voor vandaag. Trek vooral een lekkere warme trui aan, zoek fijne zachte sokken op en ga ondanks de koudere temperaturen gewoon een mooie boswandeling maken. Wedden dat je het daarna warmer hebt?

Tot morgen bij een nieuwe blog over Halloweenfilms!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s