Blogtober 2019·Films & Series

22. Halloweenfilms

Ik moet iets bekennen: ik heb bijna geen enkele halloweenfilm gezien, ever. Ik ben dus echt niet van de horrorfilms, dus dan houdt het al snel op. Maar…. er is natuurlijk veel meer keuze (die ik nu ook voor het eerst ga kijken, oeps). Dus voor de niet-zo-griezel-fans onder ons, just like me, hier een lijstje met leuke aanraders die je gerust kunt kijken om vervolgens vredig je bed in te kruipen zonder 30x onder je bed te kijken of er een monster zit, of een ghost die je uit je bed komt sleuren als je teen onder de lakens vandaan glipt…

halloween

Hocus Pocus
Het is gewoon schandalig dat ik deze nog nooit gezien heb natuurlijk, maar wat moesten we zonder Disney+? Ja helemaal niets dus. Eindelijk de kans om deze film te kijken en te zien waar iedereen het al die jaren over had.

Alleen het intro is al de moeite waard. De muziek, het mysterieuze sprookjesachtige, de magie… Voor zo’n oude film is het ontzettend leuk in elkaar gezet! Drie heksen in Salem voeden zich met de levens van jonge kinderen om zelf jong en levend te blijven. Op een dag worden ze gepakt en vermoord, maar niet voordat ze een vloek uitspreken: wanneer de zwarte vlam op de avond van Halloween wordt aangestoken door een maagd, zullen ze weer tot leven komen. En ja hoor, 300 jaar later gebeurt het…

Ik snap nu waarom zoveel mensen dit als favo Halloweenfilm zien. Heerlijke film!

Halloweentown
Yup, ook deze film had ik nog nooit gezien. Mijn ouders zijn niet echt halloweenfans, dus misschien daarom nooit mee opgegroeid. Maar eindelijk gezien! Ik moet zeggen, ik ergerde me echt kapot aan dat kind, maar het nerd-jongetje en de oma vond ik wel weer geweldig. Het is een vermakelijke film, maar Hocus Pocus is tot nu toe wel mijn favoriet! Tijd om binnenkort Nightmare before Christmas te kijken!

The nightmare before Christmas
Yes, gekeken! Ik ben er nog steeds niet uit of ik dit nu onder de kerstfilms of halloweenfilms moet schalen, maar ach… hij past denk ik prima in de lijst en we zitten toch in de aanloop naar kerst! En het hele concept is gewoon heel erg leuk (en iets met Tim Burton…) en ook hier: ik snap de obsessie!

Ps. ja, deze had ik ook nog nooit gekeken.

Edward Scissorhands
Ik kom uiteraard nog terug op de Tim Burton-films (27 oktober), maar ik wilde deze toch wel even noemen in dit lijstje. Niet alleen heeft deze film natuurlijk de fantastische Johnny Depp in de hoofdrol, het is eigenlijk ook best een mooi liefdesverhaal. Perfect toch?

Wat is jouw favoriete ‘Not so scary’-Halloweenfilm?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s