Blogtober 2019

24. Harry Potter

Dat er in oktober íets geschreven moest worden over Harry Potter, dat leek mij wel duidelijk. Er valt alleen zoveel te vertellen over Harry Potter, maar ik heb ervoor gekozen om een leuke herinnering met jullie te delen. Vroeger hadden wij namelijk, zodra er een nieuw boek uit kwam, een heuse ‘Harry Potter’-nacht!

Het lijkt al zo lang geleden dat de boeken voor het eerst uitkwamen. Toen ik begon met het lezen van de boeken, waren de eerste drie geloof ik al uit. Mijn tante heeft toen ooit een stuk voorgelezen uit deel 1 (was ook meteen het stuk over Voldemort) en ik was verkocht. Zo rond boek 5 kreeg een vriendin er lucht van dat er een Harry Potter-nacht werd georganiseerd bij boekenwinkel Van der Ven in Soest, dus daar moesten we natuurlijk heen.

Om klokslag 12 uur kon het boek worden gekocht. De hele winkel was aangekleed met een grote ketel in het midden en het personeel liep verkleed rond met capes en puntmutsen. Er stonden bezems waar je zogenaamd ‘vlieglessen’ kon volgen. Het is natuurlijk best lang geleden, Harry Potter en de Halfbloed Prins kwam bijvoorbeeld op 16 juli 2005 om 00.00 uur uit (voel je je al oud?), dus heel veel van de avond zelf kan ik me niet meer herinneren.

be5aec8092ac166aaf5c1f1cb021d2b4

Wat ik me nog wel kan herinneren, is het moment dat we thuiskwamen. Ik bleef slapen bij diezelfde vriendin en dan mochten we van onszelf (hoe braaf!) het eerste hoofdstuk lezen voordat we gingen slapen. Ik herinner me dat moment vooral nog heel goed bij de Halfbloed Prins… dit is wel een van mijn leukste momenten uit het eerste Harry Potter-tijdperk!

Wat is een van jouw leukste herinneringen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s