Comic Cons

Dutch Comic Con, Winter 2019

Eindelijk was het weer zover: na maanden uitgekeken te hebben naar afgelopen weekend, vertrokken we zaterdag (veel te laat, oeps) richting de jaarbeurs om ‘Dutch Comic Con, Wintereditie 2019’ bij te wonen. Het was een ontzettend leuke dag! Einde bericht. Nee grapje. Het begon allemaal…

img_20191123_1204291885349229957383066.jpgVoor het eerst hoefden we niet om half 10 al dringend voor de ingang te wachten om met onze superhelden op de foto te gaan. Helaas voor mij (en voor vele anderen), werd een paar dagen geleden bekend dat Colin O’donoghue (Captain Hook – Once Upon a Time) niet naar het event kon komen door filmverplichtingen. Kan gebeuren, maar wel jammer, want nu was er niet echt iemand waar we speciaal voor wilden gaan. Anyways, de wekker ging om 8 uur en dat leek mooi op tijd om er rond 10 uur te kunnen zijn. Ha Ha Ha wat een grap.

Beetje laat
Maanden geleden hadden we onze outfits al bedacht, maar… nog niet aangehad. We wilden allebei als Clark Kent – Superman in human form – (maar ik in een vrouwelijke versie dan), maar ik zag er meer uit als een doktersassistente. Niet helemaal de bedoeling. Als een gek nog een nieuwe outfit bij elkaar gesprokkeld a.k.a. Hogwarts Student, kleding die ik als Harry Potter-nerd gelukkig gewoon in huis heb. Iets voor 12’en stapten ook wij EINDELIJK  de jaarbeurs binnen.

GRINCHMAS!
Ik ben nog nooit enthousiast geweest over het House of Wax, want normaal vond ik ‘m echt, maar dit jaar was het thema The Grinch: mijn favoriete kerstfilm! Echt, het was zooo leuk gemaakt en alle acteurs deden het ook zo leuk. Je kon kleine spelletjes doen, rondlopen in het Whoville-dorpje, en tot slot op de foto met The Grinch. Ben benieuwd waar ze volgend jaar mee komen!

 


Verdwaald
Ik weet niet of het aan mij lag, maar behalve het House of Wax, kon ik echt niets vinden dit jaar. Hoe lang we niet hebben rondgelopen voordat we de Dealerhal konden vinden, helemaal gedesoriënteerd. Door de artiestenwijzigingen wist ik ook al niet hoe laat Tyler Posey (Scott McCall – TeenWolf) zijn Q&A zou hebben, dus die heb ik ook gemist. En we waren te laat voor Evanna Lynch (Luna Lovegood – Harry Potter), dus we waren echt goed bezig haha! Maar, de Dealerhal hebben we gevonden.

Te Veel Funko’s
Maar echt, té veel. Normaal waren er al veel, maar er waren ook zoveel leuke nieuwe! Ik wist bijvoorbeeld niet dat er zo ontzettend veel Christmas-editions van de funko’s waren, maar misschien was dat dit jaar ook wel nieuw. Maar even mijn nieuwe aanwinst:

  • Mickey, Christmas Edition
  • Anna, Frozen II
  • Olaf, Frozen II
  • Sven, Frozen II
  • Prince Eric, Kleine zeemeermin

Prins Erik kon natuurlijk niet ontbreken, want Erik. Hij had hem ook zelf gevonden, en nog voor 50% korting ook. Dat zijn nog eens leuke koopjes!

Toch nog een panel
Om 16.00u hebben we toch nog een panel bijgewoond, namelijk die van Marie Avgeropoulos (Olivia Blake – The 100). Van te voren waren er heel veel roddels dat ze dronken zou zijn, al voordat ze photoboot en handtekeningen had, maar ik geloof dat dat echt onzin was. Ze zag er wel moe uit, maar dat heb ik wel vaker gezien bij die acteurs die gewoon een mega jetlag hebben. Ze komen wel even voor twee dagen overvliegen uit Amerika, best intensief. Het was een leuk panel en er waren zowaar geen awkward vragen! En ik was echt een beetje bang voor Brainpower als presentator, echt… wie heeft dat verzonnen (dacht ik), maar hij deed het superleuk! Stelde goede vragen, was enthousiast. Mag van mij vaker komen.

Tot slot
Kwamen we nog The Dutch Giant tegen en was Erik helemaal gelukkig, hebben we nog een uitleg gekregen van het bordspel Ticket To Ride (waar ik al jaren benieuwd naar was) en hebben we al weer ontzettend veel zin in volgend jaar! Hopelijk kunnen we dan ook wat leuke mensen ontmoeten (iedereen ging ineens op zondag en wij op zaterdag?!) en komen er weer leuke gasten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s