Bookstagram dingen

Bookstagram: het begin (deel 1)

4Goedemorgen! Al een tijdje lijkt het me leuk om een blog te schrijven over Bookstagram. Het is zo’n op zich staande wereld en ik heb er zoveel leuke dingen door leren kennen. Niet alleen nieuwe boeken ontdekt en mijn fotografie-passie met boeken kunnen delen, maar ook zoveel leuke mensen leren kennen tot een verzameling met ‘bookish’ kaarsen gestart. Daarom leek het mij leuk jullie mee te nemen in een meerdelige blog over Bookstagram. Dit doe ik niet alleen. Ik heb ook drie mede-Bookstagrammers gevraagd om hun ervaringen met jullie te delen!

Vandaag: het begin van bookstagram

Bijna drie jaar geleden, op 26 maart 2017, heb ik Booksandsparkles geopend op Instagram. Ik volgde een paar accounts die prachtige foto’s maakten en dit leek me ook ontzettend leuk om te doen. Bookstagram begon toen net op te komen, het was allemaal nog nieuw, dus al snel had ik best wat volgers en reageerde iedereen ontzettend positief: een goede start! Ik ontdekte hoe leuk het was om na te denken over kleuren, accessoires, de juiste ‘set-up’, maar dan ontdek je ook de horrors… maar eerst laat ik wat andere meiden aan het woord!

2
foto: Thequeenofgeek

Rosanna (Thequeenofgeek) vertelt hoe het bij haar begon: “Bookstagram heeft sinds een jaar wel een beetje mijn leven overgenomen. Ik had al veel boeken, extreem veel merch en een liefde voor fotografie, dus het was een logische stap. Maar dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht. Als je anderhalf jaar geleden zou zeggen dat ik meer dan 2000 volgers zou hebben, zou ik je keihard uitlachen. Maar het is wel gebeurt en ik vind het ontzettend leuk! Zelfs al ontplof ik langzaamaan uit mijn studentenkamer…”

Dat is dus horror nummer een. Nouja, horror is misschien overdreven, maar ik denk dat de meeste Bookstagrammers wel kunnen bevestigen dat hun kamers uitpuilen van de boeken en alle spulletjes (props) en merchandise die we gebruiken in onze foto’s. Het is echt heel leuk, maar waar laat je het allemaal?

3
foto: Ohmybookstagram

Ook Lisanne (Ohmybookstagram) maakt inmiddels al een aantal jaar mooie foto’s: “het verveelt me nog altijd niet. Een aantal jaar geleden had ik samen met een paar andere meiden een boekenblog; Oh My Book, waar we destijds een Instagram account bij maakten (in de tijd dat iedereen nog de lelijke filters van Instagram zelf over foto’s heen gooide). Na een aantal jaar ging ik alleen verder met mijn blog, besloot ik om in het Engels te gaan bloggen en werd het langzaam maar zeker een echt Bookstagram account. Ik vind het zo leuk om te doen! Niet verwonderlijk, ik loop al sinds dat ik een klein meisje was met een camera te zeulen (in de tijd dat er nog een rolletje in een camera ging en je maar een handvol foto’s kon maken – die goede oude tijd). Inmiddels heb ik al heel wat camera’s versleten, ik vind het gewoon heerlijk om foto’s te maken en hoe fijn is het dan als je twee passies kunt combineren; lezen en fotograferen!”

1
foto: Talesandlights

Zoals je leest, komt de Bookstagram van Lisanne ook van de grond door liefde voor fotografie. Dit kan Joyce (Talesandlights) alleen maar beamen: “Toen ik begon met Bookstagram vond ik het super leuk. Buiten het feit dat ik mijn passie over boeken en fotografie kon delen, kwam ik ook in contact met andere mensen. Ik heb zo veel leuke mensen leren kennen!”

Dat is iets wat ik ook als een van de leukste aspecten van Instagram heb ervaren. Ik zit in een aantal groepjes met Nederlandse meiden om met elkaar over boeken te kletsen, onze foto’s te delen, tips te geven etc. Dat is ontzettend leuk. Ook zijn veel auteurs best toegankelijk via Instagram en ontdek je zoveel nieuwe boeken om weer op de foto te zetten (en te lezen natuurlijk, want die nieuwsberichten van vorig jaar, dat Bookstagrammers niet eens lezen maar alleen aandacht willen… lijkt me overbodig om te zeggen dat dát echt onzin is).

Alhoewel, Bookstagram neemt wel veel tijd in beslag. Daar kan ik je, samen met Rosanna, Lisanne en Joyce ook veel over vertellen. Dat doen we dan ook in het volgende deel: wat een tijd! Tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s