Boeken

Recensie: De Wrede Prins

Titel: De Wrede Prins
Auteur: Holly Black
Serie: Elfhame (deel 1 van 3)
Uitgeverij: Boekerij
Sterren: ★★★★★

In plaats van zelf bang te zijn, zal ik iets worden om bang voor te zijn.❞

Ik wil dit graag als eerste kwijt: wat ben ik blij dat er de laatste tijd zoveel leuke fantasy boeken/series door Nederlandse uitgeverijen worden gesignaleerd, opgepakt en vertaald! Zoveel mooie series in omloop, zonde om die te laten liggen. De Wrede Prins is hier een zo’n pareltje van. Kijk alleen al even naar de prachtige omslag…

ae34e3ab-0713-416a-b620-1974d316dbc39012188007793848461.jpegOp haar zevende veranderde Jude’s hele wereld: een vreemde man bestorme haar huis, vermoorde haar ouders en namen haar en haar twee zusjes mee, ver weg naar Elfhame. Tien jaar later weet Jude niet beter. Het land van Fae is haar bekend en iedereen is even prachtig, behalve hun gedrag. Als mens wordt Jude niet geaccepteerd, ze wordt soms zelfs bedreigd en dat gaat van kwaad tot erger. Jude is het echter zat om gekleineerd te worden, zeker door prins Cardan en zijn aanhang. Ze kan goed vechten dankzij een goede thuisleer en wanneer kroonprins Dain haar voor een belangrijke spionneklus vraagt, ziet Jude haar kans schoon om zichzelf te bewijzen. Maar uiteraard, net als het tij lijkt te keren, blijkt dat niets is was het lijkt…

img_20200303_085141_2865868214015903364406.jpgHet boek
Laten we beginnen bij het boek zelf: wat is ie mooi! Als je de witte omslag eraf haalt, heeft het boek een diepgroene linnen omslag met een gouden kroon erin. Sla je het boek open, dan vind je aan de binnenkant deze prachtige art van Salome Totladze. Mooie toevoeging aan deze limited editie!

Het verhaal
Dan nu het verhaal. Ik moet zeggen dat ik vantevoren hoge verwachting had en in het begin wat teleurgesteld was. Het begint in de gewone mensenwereld, niet wat je gewend bent in een Faerie-boek, maar gelukkig werd Elfhame na een heftige opening al snel geïntroduceerd.

In het eerste deel van het boek leren we vooral alle personages beter kennen. Het maakt nieuwsgierig, want je voelt dat iedereen een groter achterliggender verhaal heeft. Dat vind ik in dit boek goed gedaan, niemand blijft oppervlakkig (behalve Taryn dan misschien, maar die is nu eenmaal de zwakke schakel). Het is zo’n boek waar je van mensen gaat houden en ze op de volgende bladzijde haat (spoiler: Madoc, je bent een lul). Of juist andersom: in het begin vond ik Jude nogal over de top overal tegenin gaan, maar wauw ze verandert echt in zo’n sterkte vrouw die precies weet wat ze wil en ervoor gaat!

img_20200314_092713_8464996254280715810258.jpgIk wil niet teveel over het verhaal zelf zeggen, maar reken maar op een hoop bedrog en achterbaks gedrag. Iedere keer als je denkt te weten hoe het verhaal verder gaat, weet Holly Black je weer te verrassen met een superonverwachte wending. Met name het einde is echt zo’n rollercoaster aan gebeurtenissen, dat je echt niet kan wachten op deel 2 en 3! Helaas moet dat nog wel even…

De toekomst
Ik ben zo benieuwd hoe het verhaal verder gaat en waar Jude ons heen zal leiden. Ik vond het eerste deel erg goed opgebouwd waarin steeds meer informatie werd losgelaten om de puzzelstukjes op z’n plaats te laten vallen. Als ik fans moet geloven, is het beste nog niet gekomen dus ik laat me graag verrassen!

Ik geef het boek in eerste ingeving 5 sterren! Wel wat kleine puntjes (het verhaal gaat soms snel, dan gebeurt er ineens heel veel en er zijn zoveel wezens waarvan je niet precies weet watt ze nu zijn en zo) die mijn eindoordeel naar 4,5 / 5 brengt. Ik heb zo’n vermoeden dat het volgende boek deze gaat overtreffen!

Tot slot: er zitten dus veel wezentjes in het boek en ik vond toevallig een leuke blog die hier een aantal van toelicht! Je kunt die hier lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s