Booktalk

De Wrede Prins: booktag

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen hoe geweldig ik De Wrede Prins vond. Nu heb ik dit boek niet alléén gelezen. Samen met Merel (Books Beers and Beyond), Rosanna (The Queen of Geek), Emmy (Zon en Maan) en Joost (Nerdy Geeky Fanboy) ben ik ambassadeur voor de hele Elfhame trilogie. Er zijn al veel leuke acties opgezet zoals een geslaagde Readalong boekenclub en een fotochallenge. Nu heeft Joost een booktag gemaakt waarin hij uitdaagt om in het thema van De Wrede Prins leuke vragen te beantwoorden. Hieronder volgen de vragen, gevolgd door mijn antwoorden! Het idee achter deze booktag is om aspecten uit het boek te pakken en daar fantastische vergelijkingen mee te maken uit andere boeken.

Hermione

Jude: Een kickass vrouwelijk personage waar niet mee te sollen valt. (art: Andrara Radu)
Ik denk dat het moeilijk is om Jude te overstemmen, want kickass was ze zeker. Ik moet eigenlijk meteen denken aan Hermione, Harry Potter. Hoeveel zij heeft weten te redden, over heeft voor de mensen van wie ze houdt en tot het einde gaat om het goede te doen. Het is echt een totaal andere fantasy-setting, maar Hermione kunt haar niet klein krijgen! (En even complimentje naar Emma Watson die haar zo geweldig heeft neergezet).

VelarisElfhame: Een fictieve wereld waar je een haatliefdesverhouding mee hebt. (art: Graig Mullins)
De Court of thorns and roses-wereld. Er zijn zoveel mooie plekken, maar niets is gewoon wat het lijkt. Hoe mooier de plek, hoe walgelijker het eraan toe gaat, hoe meer er wordt bedrogen en gevochten. Tevens hou ik er enorm van, met name Velaris. Het klinkt als de perfecte prachtige fae-wereld en ik zie het voor me als een prachtig warm stadje, lichte stenen, overal bloemen en helder water. Je weet wel, dat perfecte vakantiekiekje uit Italië. Schijn bedriegt? Wellicht, maar daar is het ‘fantasy’ voor.

Kaz Brekker by Merwild on DeviantArtCardan: Een arrogant personage waar je een zwak voor hebt. (Art: Merwild)
Oke ik had hier eerst een heel stuk geschreven over Will Herondale, want hij is wel echt geweldig (arrogant), maar toen kwam Kaz Brekker, Six of Crows, in me op. Als er iemand goed arrogant is, dan is hij het wel. Maar tegelijkertijd, omdat je ook vanuit perspectief leest, begrijp je wel hoe hij is geworden zoals hij is. Dat maakt dat je echt een zwak voor hem krijgt en natuurlijk ook zijn mysterieuze donkere kant.

1bf7339f50af595a5b4a2584240a9331Kroon: Een boek waarin koninkrijken een rol spelen. (Art: Inkandwonder)
Moet ik toch weer terugpakken naar A Court of Thorns and Roses (goh, vervelend). Verschillende koninkrijken, of eigenlijk ‘hoven’, van Prythian zijn eigenlijk in strijd met elkaar. Het Nachthof blijkt achteraf niet zo slecht als het lijkt en het Herfsthof niet zo goed als we dachten. Dan is er nog het Zomerhof, het Lentehof, het Winterhof, het Daghof… ik ben er vast nog een paar vergeten. Volg je het nog?

the_seelie_queen_by_shadowhuntertribute-d6hmjx4Faerie: Een magisch wezen met menselijke trekken die je weet te betoveren. (Art: Shadowhuntertribute)
Dan moet ik denken aan de Faerie in de Schaduwwereld (o.a. The Mortal Instruments). Eigenlijk verschillen de Faerie in De Wrede Prins nauwelijks met die in de Schaduwwereld. Dat is natuurlijk geen toeval, gezien Holly Black en Cassandra Clare vaak samen schrijven en dikke vriendinnen zijn. Ze kunnen niet liegen, hebben spitse oren en zien er prachtig uit en ze hebben weinig goeds te zeggen over de mens.

1ed6edb9748594907b26e179882514afAlice in Wonderland: Een boek dat je overal mee naartoe zou willen nemen. (Art: Charlotte Dematons)
Lastige vraag. Als het gewicht niet in de weg zou zitten, dan misschien een mooi sprookjesboek zoals mijn verzamelde Grimm-sprookjes, met allemaal mooie tekeningen erin! Veel verschillende verhaaltjes en ook nog wat te kijken. Als ik het overal in een rugzakje mee zou moeten slepen, dan liever een licht boek. The Perks of being a Wallflower is wel een van mijn favoriete dunne boekjes, dan kies ik die!

Reid and Lou by Gabriella Bujdoso_Spionage: Een personage met een dubbele agenda. (Art: Gabriella Bujdoso)
Lou. Heks & Jager was echt zo’n goed boek en Lou is al helemaal fantastisch. Als er iemand een dubbele agenda, of eigenlijk meer, een dubbel persoon is, dan is Lou het wel. Gedwongen huwelijk met de jager die op haar, een heks, jaagt. Probeer dat maar eens verborgen te houden en trouw te blijven aan jezelf. Spionage? Niet persé, maar toch.

fire_is_catching_by_strannaya_annaSchaduwhof: Een team waar je rekening mee moet houden. (Art: strannaya-anna)
Dit doet me denken aan De Hongerspelen. Het Capitool is als het ware de adel die probeert alles naar haar hand te draaien om zo te blijven heersen over het volk. Het is de taak aan de hoofdpersonages, of het nu Jude is, of Katniss, om de mensen van hogerop slimmer af te zijn. Katniss moet voortdurend nieuwe plannen verzinnen om ze van hun status te beroven en zo voor het onderdrukte volk op te komen.

Dat waren de vragen! Heb jij De Wrede Prins ook gelezen en lijkt het je leuk om deze vragen ook te beantwoorden? Kopieer ze naar je blog of Instagram en laat me weten wat jouw antwoorden zijn! Je mag ze natuurlijk ook hieronder in een reactie beantwoorden.

2 gedachten over “De Wrede Prins: booktag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s