Boeken·Bookstagram dingen·Booktalk

Top-5 boekenseries uit mijn tienerjaren!

Twee maanden geleden werd ik door Jennifer, van Jenniferleest (blog & instagram) gevraagd om een top 5 van iets te schrijven voor haar blog. Vandaag staat de blog online en die deel ik graag met jullie!Deze #bookstagramtipt geef ik het woord aan Nathalie. Je kent haar misschien onder de Instagram gebruikersnaam: booksandsparkles. We volgen elkaar al een geruime tijd op Instagram en ik ben verliefd op haar prachtige feed. Nathalie heeft een super leuke bookstagramtipt geschreven die ons even terugbrengt naar onze tienertijd!

Benieuwd naar haar boek gerelateerde top 5? Lees dan gauw verder!


Hoi! Ik ben Nathalie (29) van booksandsparkles en vandaag heb ik de eer om met jullie mijn Top 5 te mogen delen in Jennifers #bookstagramtipt. Ik vind het superleuk dat ik hieraan mee mag doen en deel graag met jullie: mijn Top 5 series uit mijn tienertijd! Ik krijg wel eens de vraag welke serie mij aan het lezen heeft gebracht. Nu moet ik zeggen dat ik altijd al aan het lezen was, zolang ik me kan herinneren, dus wat mij precies aan het lezen heeft gezet weet ik niet. Wel weet ik dat ik een paar series nooit meer zal vergeten.

Ps. deze series staan niet in volgorde van ‘beste serie’, een top 5 kiezen was al moeilijk genoeg!

De Groene Bloem-trilogie – Floortje Zwigtman
Hoewel ik niet weet welke serie mij zo van lezen heeft laten houden, weet ik wel dat deze serie me heel veel van Oscar Wilde heeft laten houden. De serie bestaat uit drie boeken (Schijnbewegingen, Tegenspel en Spiegeljongen) en gaat over Adrian Mayfield. Hij woont in het 19e eeuwse Londen, heeft nauwelijks geld en valt ook nog eens op mannen. Toch is hij op zoek naar zijn grote liefde en de weelderige levensstijl van kunstenaars. Hij komt terecht in de vriendenwereld van Oscar Wilde en zijn proces loopt als een rode draad door de drie boeken. Het is een heerlijke wereld om in weg te duiken en ik hou echt van de karakteristieke personages, alhoewel Adrian ook veel ellende meemaakt. Maar wie houdt er nu niet van het oude Londen, kunstenaars, mooie feestjes, verscholen liefdes en geheimzinnigheid? De perfecte combinatie voor een prachtig liefdesverhaal.

Eragon – Christopher Paolini
Ik denk dat dit, buiten Harry Potter om dan, mijn eerst echte fantasy-serie was. Ik werd zooo verliefd op de wereld van draken en elfen. En er was een magie die anders was dan de toverstokjes die ik kende. Oude krachten via draken, via elfen. En alles was zo mooi beschreven, ik dook helemaal in die wereld weg. Heel leuk vond ik het ook dat er een kaart in de voorkant van het boek zit. Ik hou ervan als ik tijdens het verhaal af en toe, als ze gaan reizen, zie waar ze heen gaan. Het zijn vier dikke boeken en inmiddels is er pas een nieuw korter boek uitgebracht die ik nog niet heb gelezen helaas, maar dikke vette aanrader!

Hart van Inkt-trilogie – Cornelia Funke
Ja, hier was ik als boekenliefhebber ook zeker dol op. Het gaat over een meisje, Meggie, die de gave van haar vader erft. Als ze hardop voorleest, kan ze dingen of zelfs mensen uit het boek naar haar wereld ‘toveren’. Words are magic, dat is hier letterlijk! Wanneer Stofvinger ineens in haar wereld opduikt en wil dat ze een misdadiger uit het boek Hart van Inkt naar deze wereld lezen, begrijpt ze pas waarom haar vader nooit meer wilde voorlezen. Haar eigen moeder was verdwenen door de krachten van haar vader. Uiteraard dreigt er een gevaar en moeten Meggie en haar vader op de vlucht en het boek verstoppen…. Klinkt geweldig toch?

Hoe overleef ik … – Francine Oomen
Wauw, deze was ik bijna vergeten! Ik kon echt niet overleven zonder de Hoe overleef ik…-tips van Francine Oomen, via de hoofdpersonen Rosa, Jonas en Esther. Het waren van die typische tienerverhalen met tienerproblemen (hoe overleef ik mijn vakantie, mijn eerste zoen, mezelf, een gebroken hart, mijn ouders, (zonder) liefde, mijn vriendje, etc.). Herkenbaar? In de boeken mailde Rosa heel wat af met haar vrienden Jonas en Esther en die mails stonden altijd vol fantastische tips, echt geweldig. Er zijn ook nog taalboekjes uitgebracht voor als je op vakantie gaat, waarin ook echt de meest fantastische zinnen staan en hoe je het fonetisch uitspreekt, je lacht je rot.

Harry Potter – J.K. Rowling
Last but not least, ik kan hem toch echt niet buiten deze lijst houden omdat we allemaal al lang weten hoe belangrijk Harry Potter is, die reden is gewoon te slecht. Dus ja, hier issie. Ik heb gewoon zoveel goede herinneringen aan deze boeken, zoals de speciale Harry Potter-nachten waarin ik met een vriendin naar de boekwinkel ging om 12.00u ’s nachts, er een feestje was, we het nieuwe boek konden kopen en daarna heel braaf van onszelf het eerst hoofdstuk nog mochten lezen voor het slapen. Verder hoef ik er denk ik niet veel over te zeggen, niet waar?

Ik hoop dat jullie deze Top 5 leuk vinden en wie weet denk je; ik ga die serie nu toch écht eens lezen! Ze zijn allemaal de moeite waard (alhoewel je misschien minder behoefte hebt aan de Hoe overleef ik…-serie haha), ik ben benieuwd welke jij hebt gelezen en wat jouw Top 5 is!

5 gedachten over “Top-5 boekenseries uit mijn tienerjaren!

  1. Super leuk dat je mee wilde werken aan de #bookstagramtipt rubriek! Ik kan me helemaal vinden in jouw top 5 :). Al ben ik ook een grote fan van de serie 4 vriendinnen 1 spijkerbroek. Ik heb deze gehele serie verslonden.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ohja! Die heb ik inderdaad ook gelezen, was ook echt zo leuk! Maar zo zijn er best veel van dit soort series die ik vast ben vergeten… 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s