Blog·Nieuws·Overige Blogs

Doelen voor 2021

Laten we beginnen met – uiteraard – de allerbeste wensen voor 2021! Nee, ik ben niet de enige die dit zegt en het voelt allemaal al ontzettend cliché, maar echt: dat dit jaar ons veel beterschap mag brengen. Ik las vanochtend dat ze in Nederland eind September klaar zullen zijn met vaccineren. We hebben nog even te gaan dus, maar er zit verbetering aan te komen. Don’t give up! Dan nu: over naar de goede voornemens. Of doelen, zoals ik ze ook wel noem. Of ik echt een lijstje goede voornemens heb? Nee, niet echt. Maar ik heb wel een paar kleine dingen.

1. Bloggen
Ten eerste (en deze heb ik echt net bedacht), wil ik weer meer bloggen. Niet alleen maar de recensies die ‘moeten’ omdat ik een boek van een uitgeverij heb gekregen, maar ook gewone blogs. Ik kwam in een blog 365 ideeën tegen om een blog over te schrijven. Dat zijn er nogal wat! Ik ben echt niet van plan om ze iedere dag uit te voeren. Zoveel inspiratie en tijd heb ik nu ook weer niet, maar er zitten echt wel wat leuke ideeën bij.

2. Boeken
Op Goodreads doe ik al een aantal jaar mee aan de leeschallenge. Het is niet zo moeilijk: je stelt voor jezelf een aantal vast aan boeken die je wil lezen. That’s it! De meeste jaren stond mijn doel op 12. Iedere maand een boek dus. Het afgelopen jaar heb ik mijn doel al opgehoogd naar 25 halverwege het jaar – toch nog een voordeel van corona, maar ik heb uiteindelijk 42 boeken gelezen. Een record sinds mijn middelbare schooltijd is begonnen! Dit jaar ben ik niet té optimistisch van start gegaan en heb ik opnieuw voor 25 gekozen. Kijken hoe dit jaar verloopt…

3. Nog meer boeken
Of nou ja, meer… eigenlijk juist niet! Ik heb met mezelf afgesproken, al in december, dat ik geen nieuwe boeken meer ga kopen. Ja, ik mag ze nog wel krijgen voor mijn verjaardag of met kerst, maar dat is een uitzondering – ook geen hele stapels. En ik doe nog steeds wat recensieboeken van uitgeverijen, maar dat ben ik ook iets aan het minderen. Ik wil dit jaar boeken lezen die al maanden (of misschien wel jaren) in mijn boekenkast staan en waar ik door al die recensieboeken nooit aan toe kom. Ik heb er echt zin in om al die vervolgen van gave fantasy series te gaan lezen! Deel 1 lukte vaak wel, uit enthousiasme koop je deel 2 en ja… dan ligt ‘ie daar. Vast herkenbaar voor velen!

4. Schrijven
Ik ga ooit wel een boek schrijven, maar dat is dit jaar geen doel. Ik wil vooral af en toe weer eens wat dingen in mijn dagboek opschrijven. Toch leuk voor later! Ook wil ik misschien het 999 vragen aan jezelf-boekje voor mijn verjaardag vragen. Ik word immers 30, dus een beetje reflectie kan geen kwaad!

5. Gezond
Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Ik wil er ook op letten om gezond bezig te zijn en te blijven bewegen. Het is extra lastig met thuiswerken en de sportscholen zijn ook nog eens dicht, maar gelukkig hebben we vanuit werk een trainer die via Zoom twee keer per week een lesje geeft. Toch fijn. Gisteren was weer de eerste les, best pittig weer! Daarnaast heb ik van uitgeverij Prometheus het nieuwste boek van Arie Boomsma mogen ontvangen, Volhard. Zijn boek gaat over het bouwen aan en volhouden van gezonde doelen. Op 12 januari meer over dit boek op mijn blog!

Zo, dat zijn toch nog 5 kleine doelstellingen. Niet levensveranderend of grote doelen met veel impact, maar dat voelt juist goed. Iets kleins dat toch verschil maar, is eigenlijk veel fijner. Wat zijn doelstellingen of voornemens waar jij dit jaar meer aandacht aan wil besteden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s