Blog·Overige Blogs

April doet wat ze wil

Velen van jullie zaten waarschijnlijk met mij, nog geen twee weken geleden, verheugd naar het weerbericht te kijken: de lente komt er eindelijk aan! En ja hoor, een week geleden konden de jurkjes en rokjes uit de kast (of korte broeken, mag ook) en hup, lekker de tuin in. Vanwege onze verbouwing stonden de tuinkussens nog bij mijn schoonouders, dus die hebben we meteen opgehaald. Zonde om niet van het lekkere weer te kunnen genieten in de tuin! Kan ook op een plastic stoel, maar dat is toch anders… Maar Nederland zou Nederland niet zijn als het vijf dagen later niet compleet anders was. “Hier heb je sneeuw!”, roept ze blij als een kind. Nou ja, in februari was ik er inderdaad heel blij mee.

In Februari hadden we trouwens precies hetzelfde! Het weekend van mijn verjaardag lag er echt een dik pak sneeuw. Glibberend en glijdend zijn we nog op weg gegaan, want ik had koe-knuffelen cadeau gekregen. Maar dat was behoorlijk koud en glad. Gelukkig waren de koeien lekker zacht, lief en warm. En die kalfjes, daar smelt je hart toch van! In ieder geval, wat ik wilde zeggen… een paar dagen later smolt de sneeuw weer en was het ineens zeventien graden.

Nu we al een jaar thuis werken, weet je soms echt niet meer welke dag het is. Heb je dat ook? Ik denk dat het weer ook zoiets heeft. Weet gewoon niet meer welk seizoen het is. Dus doe maar alles tegelijk. Ik heb zoveel plaatjes voorbij zien komen, bijvoorbeeld hoe in Engeland een man in zijn achtertuin zat met een korte broek aan in de zon en naast hem lag een bergje sneeuw. Vier seizoenen in één dag. Nou, in Europa kan dat prima. Gelukkig valt het hier nog redelijk mee. In het zuiden van Noorwegen (daar is het weer ongeveer hetzelfde als in Nederland normaal gesproken) lag echt veel meer dikke sneeuw. Brrr!

Volgens mij wordt het nog een weekje koud en binnen blijven. Lekker boekjes lezen, creatieve dingen doen (oh dat doet me denken dat ik nog een borduursetje koop, lijkt me leuk!) en een beetje aan jezelf denken. Kaarsjes aan, misschien nog wat netflix. Pak lekker een verse thee of schuimende cappuccino (als je melk niet op is… ik had zo’n zin in die dikke schuimlaag! Dan maar gewone melk). Geniet van het niets moeten, ik hoop dat je niet teveel moet van jezelf. Oh, en haal wat mooie bloemen voor in een vaas. Als het buiten dan geen lente is, dan kun je het in ieder geval in huis halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s