Blog·Bookstagram dingen·Booktalk

De Verbannen Koningin: Booktag

Woohoo! Na lang wachten is eindelijk de dag aangebroken: deel 3 uit de Elfhame serie, De Verbannen Koningin, komt vandaag uit in het Nederlands! Samen met Merel (Books Beers and Beyond), Rosanna (Thequeenofgeek), Joost (Nerdygeekyfanboy) en Emmy (Zon en Maan) zal je de komende weken – vooral op instagram, veel van ons horen. Met z’n vijven zijn we de ambassadeurs van de Nederlandse Elfhame-serie en zullen we vele leuke acties organiseren rondom deze serie. Rosanna trapt vandaag af door het maken van een leuke booktag. Die vragen heb ik van haar blog overgenomen en zal ik hier nu zelf ook beantwoorden!

High anticipated: een boek waar je heel erg op hebt gewacht na een heftige cliffhanger
Oef, ik herinner me ineens een 15-jarige ik die dan gewoon een jaar moest wachten op een nieuw Harry Potter-boek en dan was er zelfs een release in de boekenwinkel, midden in de nacht, met allemaal ‘magische activiteiten’ haha, dat was zo leuk! De laatste tijd ben ik vrij sloom met lezen, dus moeten series eerder op mij wachten dan andersom.

Slang: je favoriete boek met een slang op de cover
Oh, sowieso De ballade van slangen en zangvogels! Ik vond dit echt een tof boek en een hele fijne toevoeging aan een van mijn favoriete series, De Hongerspelen. Een andere favoriet was Heks & Jager, daar moet ik ook nog steeds het vervolg van lezen, maar wat een heerlijk verhaal!

Love letter: een boek waarbij brieven een rol spelen
Oke hier speel ik een beetje vals, want ik kies Brief voor de Koning, maar ik heb eigenlijk alleen de serie gekeken (Letter for the King). Die vond ik best wel tof, aanrader als je die nog niet gezien hebt!

Een duistere vloek op Elfhame: Een boek met vervloekingen
Oh ik moet denken aan The Infernal Devices, van Cassandra Clare. Het is als het ware de ‘prequel-serie’ op The Mortal Instruments en daarin denkt Will Herondale dat hij vervloekt is. Dit speelt best wel een centrale rol in de boeken. Ik heb echt van die serie genoten! Het is een ander soort vloek dan iets magisch eigenlijk, maar daar moest ik meteen aan denken.

Cardan de verrader: een karakter dat je met volle overtuiging haat
Sowieso Tamlin uit de Hof van Doorns en Rozen-serie! Echt, die man heeft gewoon nog niets leuks gepresteerd. Wie weet gaat dit ooit nog eens veranderen in een vervolgboek, maar nu is hij gewoon ronduit zielig. Ohja, en #UnpopulairOpinion, ik vind The Darkling uit de Grisha Verse ook echt helemaal niets. Geen motief, gewoon pure haat, yek. Maar ik ben wel super excited voor de netflix-serie want BEN BARNES.

De enige echte Queen Jude: een karakter dat echt een ‘queen’ is
Ik mag Jude zelf hier zeker niet kiezen? Ik vind haar namelijk zo badass! Maar goed, misschien kies ik hier wel Nesta. Na het lezen van Hof van Zilveren Vlammen ben ik haar zo anders gaan bekijken en vind ik haar echt geweldig!

Steamy romance: een stelletje waar je het maar al te warm van krijgt
Oke ik kies nog een keer hetzelfde boek. Ik zal niet teveel spoilers geven, maar even… Cardan en Nesta? Als je Hof van Zilveren Vlammen al hebt gelezen weet je denk ik wel wat ik bedoel. Anders… heeel snel gaan lezen 😉

Dat was hem al weer! Lijkt het jou leuk om deze vragen ook in te vullen? Ga je gang! Je kunt dit doen op je blog, maar bijvoorbeeld ook gewoon op instagram, of waar je maar wil. Laat het vooral even weten, ik ben benieuwd wat jouw antwoorden zijn! Kijk jij uit naar De Verbannen Koningin?

5 gedachten over “De Verbannen Koningin: Booktag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s