Blog·Overige Blogs

12 gezellige momentjes

Deze week kwam ik een ontzettend leuk blog-idee tegen bij blogster Charlotte (Charlotte’s Little Corner). Zij, op haar beurt, kwam weer aan het idee bij Franziska (Books and Peonies). Leuk hoe bloggers elkaar zo kunnen inspireren! Zo was ik dus ook geïnspireerd. Waar deze blogs over gaan? Over twaalf dingen die hen op dat moment bezig houdt. Laagdrempelig, vol inspiratie, persoonlijk en fijn om te lezen. Ik vind het leuk om zo nu en dan eens een update te geven in plaats van alleen maar recensies schrijven, maar het is even zoeken waar ik dan over schrijf. Dit lijkt me dus een leuk begin, dus heb ik het ’12 gezellige momentjes’ genoemd, omdat gezellig gewoon wat leuks uit straalt. Het hoeft niet altijd gezellig te zijn trouwens… denk ik? Haha, gewoon fijne momentjes om te delen!

1. Een eigen kantoortje!
Sinds twee weken heb ik een eigen kantoortje. We werken nu allemaal al ruim een jaar thuis (over het algemeen) en om altijd maar in de woonkamer te werken… het voelde niet meer als de woonkamer, maar als een plek waar ik de hele dag verplicht moest zitten. De verbouwing is nu af en dus mijn kantoortje ook! Nou ja, af… de aankleding moet nog. Brengt me meteen op punt 2.

2. Shoppen!
Oh, wat zal ik blij zijn als we geen afspraken meer hoeven te maken volgende week! Voor nu heb ik morgen nog een afspraak bij de Intratuin en daar heb ik heel veel zin in. Dit keer heb ik geen hele lijst voor de tuin, maar alleen een mooie grote plant voor mijn kantoortje. Dat betekent dat ik iets meer tijd heb om ook lekker rond te neuzen. Word ik blij van!

3. Lezen, lezen en nog eens lezen
Momenteel zit ik helaas in een reading slump. Ken je dat? Dat je gewoon geen zin hebt om te lezen, terwijl je zoveel leuke boeken leest? Ik ben momenteel ook een heel leuk boek aan het lezen waar ik hopelijk snel meer over kan vertellen, maar ik merk dat ik nogal moe ben deze week en het me veel energie kost… beetje balen wel, want ik heb de komende 3 weken nog 5 boeken te lezen om recensies over te schrijven. Stuk voor stuk boeken waar ik superveel zin in heb, maar geef me wat energie alsjeblieft?

4. Recensieboeken
Ik wilde wel even een apart kopje hiervoor maken, want ik wil heel graag met jullie delen wát ik dan lees en wanneer je de recensies kunt verwachten!
– Een heel tof YA fantasy-boek van Nederlandse bodem: meer info eind april, begin mei
– De Verbannen Koningin, door Holly Black: begin mei (lees hier wel alvast mijn booktag!)
– Unsinkable, door Lotte van den Noort: 13 mei
– Het familiehotel van Sapphire Bay, door Holly Martin: 18 mei
– Staycation Sapphire Bay: 25 mei
– Hij die niet bestaat, door Valentijn Ringelberg: 27 mei

5. Eendjes en lammetjes kijken
Iets heel anders dan boeken en bloggen: het is weer lente! Dat betekent dat er overal weer lammetjes worden geboren en er kleine donzige eendjes uit hun eitjes kruipen. Ik vind dit altijd het leukste moment van de lente en kan er zo van genieten als ik ergens die kleine schattige babydiertjes zie! Meestal heb ik net op die momenten niet mijn camera meegenomen, maar ach… het blijft leuk om naar te kijken.

6. Animal Crossing
We blijven nog even in de ‘dieren’ 😉 Ik heb sinds een maandje ongeveer een Nintendo Switch light, een roze. Ik was eerst even bang dat ik er niets aan zou vinden, maar tot nu toe heb ik bijna iedere dag gespeeld! Ik heb alleen ‘Animal Crossing’, maar dat is voorlopig ook wel even genoeg. Het is zo leuk om je eilandje te bouwen en dat zoveel vriendinnen het ook spelen. Toch nog een beetje iets samen doen!

7. Borduren
Ik heb mijn eerste ‘embroidery set’ besteld en heb die vandaag ontvangen! Ik was een beetje bang dat het flutmateriaal zou zijn, maar het ziet er echt goed uit! Ik heb twee ontwerpen besteld met beiden witte bloemetjes. Zo’n uitgebloeide paardenbloem met pluis die je uit kunt blazen, en een soort madeliefjes. Ik ben heel benieuwd of het een beetje lukt en hoe het er uit gaat zien. Mijn setjes komen allebei van Aliexpress en bij elkaar koste het een tientje geloof ik. Is het nu al waard.

8. Taylor Swift
Ik weet niet wat jullie luisteren momenteel, maar ik kan nog steeds de hele dag naar Taylor Swift luisteren en dan met name de Evermore en Folklore. Haar ‘nieuwe’ reboot album, ‘Fearless (Taylor’s Version)’ heb ik nog niet helemaal gehoord, maar nu ik eraan denk ga ik dit meteen doen (wow, 26 nummers!). De lijst die ik nu trouwens op Spotify luister, heet ‘cottagecore vibes’ en is ook heel fijn!

9. Sporten
Sinds twee weken ben ik weer begonnen met sporten. Onze sportschool is in kleine groepjes weer buitenlessen gaan geven en hier ben ik zo blij mee! Ik heb dit echt heel erg gemist (haha wie had dat ooit gedacht, dat ik zou zeggen dat ik sporten mis). Het is zo lekker om de deur weer uit te gaan, even je hoofd leeg te maken en lekker te bewegen. Ook via werk hebben wij een personal trainer die afgelopen woensdag voor het eerst weer met een klein groepje live kon trainen. Heb een beetje spierpijn nu…

10. The Irregulars
Hebben jullie ‘The Irregulars’ al gezien op Netflix? Ik had nog nooit iets van Sherlock-achtige dingen gekeken, dus ik dacht dat het niet echt mijn ding zou zijn, maar de trailer zag er goed uit. Het gaf me ook ontzettend veel Six of Crows-vibes (en laat Shadow en Bone nou morgen eindelijk op Netflix komen!), dus dat is een win-win-situatie. We moeten nog twee afleveringen kijken en dan is seizoen 1 afgelopen. Geen idee of er nog meer komt, maar dit was interessant…

11. Shadow and Bone
Nu we het er toch over hebben… JEETJE wat hebben we hier lang op moeten wachten! Ik vond de Grisha-verse altijd al een leuke wereld. Niet persé mijn lievelingsboeken, maar gewoon heel tof, weet je wel? Ik kijk echt wel uit naar de serie en de casting lijkt ook echt goed gedaan (halloooo Ben Barnes! Enige reden om The Darkling nu wel leuker te vinden).

12. Lekkers bakken
Nog ééntje dan (ik kan wel eindeloos schrijven, er zit zoveel in mijn hoofd). Zijn jullie ook zo veel aan het bakken tijdens de lockdown? Ik merk dat ik het echt heel leuk vind, koken sowieso, maar bakken ook. Ik heb best veel kookboeken en maak hier nu ook veel meer uit. Laatste aanschaf bij de kringloop, een boekje Mexicaanse gerechten voor maar €0,50! Nu al drie dingen uit gemaakt.

Nou, dat was mijn lijstje! Ik ben heel benieuwd wat jullie bezig houdt en of we misschien ook dezelfde dingen leuk vinden. Laat maar horen!

4 gedachten over “12 gezellige momentjes

  1. Het klinkt alsof je hoofd vooral te vol zit om echt lekker te kunnen lezen. Misschien een luisterboek proberen, of een boek wat je al kent herlezen? Dat helpt bij mij wel om weer uit een leesdip te komen. Of even een ‘makkelijk’ boek? Dat kan ook schelen!

    Like

    1. Hmm dat zou heel goed kunnen! Ja ik wil heel graag eens Luisterboeken proberen, ben ook heel enthousiast dat Best of YA er nu een paar op Spotify heeft staan! Goede tip 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s