Boeken·Booktalk

Een kritische blik en de ‘Lux’ buddyread

Mijn boekige zomer in het kort

Cons of being a bookstagrammer: je hebt veel te veel ongelezen boeken in je kast staan, ook al heb je nog zo’n zin om ze allemaal te lezen.

Vorig jaar heb ik al mijn fantasyboeken in mijn kast geteld en opgeschreven, zodat ik kon afvinken welke ik al gelezen had en welke nog niet. Ik kwam tot de schokkende conclusie dat ik ruim 90 ongelezen fantasy’s in mijn kast had staan. Hoe graag ik dit ook wilde veranderen; ik ben echt gek op recensieboeken en lees zo graag al die heerlijke Feelgoods van onder andere Zomer & Keuning en LS Amsterdam. Toch ging er twee maanden geleden een knop om toen ik voor de zóveelste keer om kwam in de boeken waar ik ja tegen had gezegd en de paniek een beetje op dook. Tijd om kritisch te worden!

Keuzes maken
En toen? Ja, toen werd het dus tijd om goed na te denken. Ik besloot afscheid te nemen van Uitgeverij Hamley omdat de meeste boeken me toch net wat minder aanspraken en ik meer wil focussen op het recenseren van feelgoods en NA-fantasy’s (New Adult, net weer een stapje volwassener dan YA). Stap twee: vaker nee zeggen. Ik vraag nu alleen boeken aan/zeg nu alleen ja tegen boeken die me echt heel tof lijken en waarvan ik zeker weet dat ik ze leuk ga vinden. Ik was met dit laatste punt al eerder bezig, wat mij ineens een lege maand in de agenda gaf. Zou het? Zou ik eindelijk toekomen aan mijn eigen volle boekenkast?

YES!

Kisses and Croissants
De hele lente zag ik het boek Kisses and Croissants voorbij komen, een boek over de getalenteerde ballerina Mia: Nadat ze in Amerika niet tot de top balletopleiding wordt toegelaten, besluit ze om het in Parijs nog een keer te proberen. Daar wordt ze toegelaten, maar uitgerekend haar grootste rivaal blijkt ook vanuit de VS over te zijn gevlogen. Samen strijden ze om de hoofdrol in het Zwanenmeer. De balletopleiding is zwaar, maar ook alles waar Mia van droomde. Dan duikt opeens de knappe Louis op, die ineens de hoofdrol gaat spelen in haar dromen. Weet Mia zich nog te focussen op het Zwanenmeer, of heeft de stad van de liefde haar in haar macht?

Kisses and Croissants was echt zoveel meer dan ik gehoopt had, zo’n fijn boek! Zeker als groot balletliefhebber kan ik je vertellen dat het echt een aanrader is. Ook als je er minder verstand van hebt: wat wil je nog meer dan Parijs en de liefde?

‘Lux’ buddyread
Dan door naar een serie. Al maanden kijk ik ernaar uit om de Lux-serie te gaan lezen, van Jennifer L. Armentrout. Hoe langer de serie op mijn planken stond, hoe meer zin ik erin kreeg. Plotseling bracht mij dit op het idee om een buddyread te organiseren. Ik deed een oproepje en binnen de kortste keren had ik een klein groepje bij elkaar die ook graag de Lux-serie wilde (her)lezen. Vanaf 1 augustus gaan we iedere week een boek lezen en na afloop bespreken. De serie blijkt trouwens geen 4, maar 5 boeken te hebben, dus we plakken er gewoon nog een weekje aan vast.

Of het werkt? Zeker! Jemig, ik vloog door het eerste boek heen. Het is nu woensdag en ik heb het eerste boek al uit, dus dit geeft me zelfs de tijd om nóg een ander boek uit te kast te trekken. Na zeker twee jaar – ik kwam er gewoon niet doorheen, heb ik The Assassin’s Blade weer opgepakt, de prequel uit de Throne of Glass-serie. Ik wil hem gewoon zo graag uit hebben zodat ik eindelijk door kan met boek 3! Hopelijk gaat het deze maand lukken, een beetje tussen de geweldige Lux-boeken door.

Hoe gaat het met jouw leesdoelen, ongelezen boeken, zomerleeslijst? En recenseer jij ook wel eens boeken voor uitgeverijen of auteurs? Ik ben benieuwd!

3 gedachten over “Een kritische blik en de ‘Lux’ buddyread

 1. Ik recenseer niet vast, laatst wel eens meegedaan aan een blogtour. Was met Phobos4 en die stond al 3 jaar op mijn verlanglijstje, dus dat gaf niet. Die zou ik anders toch wel opgepakt hebben.

  Lux is heerlijk! Echt een fijne summer guilty pleasure. En eigenlijk zijn het 6 boeken, want Shadows is er ook nog. Is een prequel novella over Dawson.

  Ik vond The Assassin’s Blade ook een bittere pil om doorheen te komen, maar je hoeft hem niet per se te lezen om verder te kunnen met de serie. Ik las hem pas na deel 6 haha.

  Geliked door 1 persoon

  1. Aahh ja ik vind blogtours het leukste, dan doe je het samen met een groepje! En ja ik geniet echt zo van Lux! Ik had Shadows gezien inderdaad, misschien dat ik die achteraf nog eens aanschaf 🙂

   Assassins Blade hoeft gelukkig inderdaad niet persé, maar ik wil die gewoon gehad hebben en dan door hihi! Dus ik ga gewoon even mijn best doen…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s