Boeken

Augustus Wrap-up

Wauw, ik geloof niet dat ik vaak zeven boeken in een maand heb gelezen, maar deze maand was dit toch het geval. Een van die redenen is denk ik omdat ik de Lux-serie aan het ‘buddyreaden‘ ben samen met iemand anders op Instagram. Het is zo leuk en motiverend om boeken samen te lezen en het er over te hebben! Ik vertel je nu graag welke boeken ik deze maand heb gelezen.

Aardig wat boeken! Wat ik ervan vond? Dat zal ik even kort vertellen, want binnenkort verschijnen er in een blogtour ook nog twee volle recensies van Uit Bloed en As en van Water.

De eerste vier Lux-boeken (3,5-4 sterren)
Deze serie is echt heel tof! Ik ging er met vrij lage verwachtingen in door alles wat ik had gehoord – nogal veel clichés en zo, maar het is echt de moeite waard! Nog één boek te gaan. Dan ben ik er ook wel klaar mee, anders wordt het wel een beetje afgezaagd en teveel herhaling denk ik, maar deze serie: ja aanrader! Tussen de 3,5 en 4 sterren voor deze boeken!

De vertelsels van Baker de Bard (2,5 sterren)
Ehm… ja ik vond dit echt niet zo boeiend. De verhaaltjes zelf waren leuk, maar al die opmerkingen en commentaren van Dumbledore er tussen had niet gehoeven. Ik had dit boekje al zó lang liggen dan ik dacht; ga het maar eens lezen. Niet echt de moeite waard. Twee en halve punt voor de verhaaltjes. Twee en halve punt aftrek voor Dumbledore.

Uit Bloed en As (5 sterren)
WAUW! Dit boek is een nieuw favorietje van dit jaar! Ik ga je hier nog een heleboel over vertellen op 15 september (dan ben ik aan de beurt in de blogtour), maar als je dit boek nog niet hebt besteld en je houdt van SJM-achtige boeken: bestellen!

Water (3 sterren)
Hier moest ik echt even inkomen en dat duurde welgeteld de eerste helft van het boek. Ik vond het heel vaag en het kon me niet pakken, maar toch wilde ik het wel uitlezen. Ben blij dat ik dat heb gedaan, want ik vond de tweede helft echt veel interessanter en nu wil ik heel graag weten hoe dit verder gaat verlopen! Toch nog drie sterren dus.

Wat heb jij deze maand gelezen?

2 gedachten over “Augustus Wrap-up

  1. Leuke post , toevallig heb ik deze maand ook heel veel gelezen. Ben heel benieuwd naar de vier Lux boeken,

    Ik heb deze maand Zoete Zoete wraak Bv van Jonas Jonasson (aanrader), Olive Knitteridge, Opnieuw Olive van Elizabeth Strout (echt hele mooie boeken), de Mannen van Maria van Annelies Timmerije, De Kaasfabriek van Simone van der Vlugt (vond ik beide niet zo bijzonder), Matllda’s laatste dans van T. Mackinley (gaat wel) en De goede grap van Norman Foreman van Julietta Henderson (ontroerend en boeiend)
    Ben nu boeken voor mijn boekenkeuze voor de nazomer aan het selecteren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s