Boeken·Bookstagram dingen·Booktalk

Elf redenen om ‘Water’ te lezen!

Deze week staat in teken van Water, het eerste deel uit de The Modern Faerie Tales-trilogie van Holly Black. De hele week hebben we leuke blogs en acties om te vieren dat Water in de winkels ligt! En het is niet zomaar een boek – nee, het is de prachtige Limited Edition en er zijn er nog maar een paar verkrijgbaar! Nu vertel ik je graag meer over Water.

Voor wie nog niet bekend is met Water, hier in het kort waar dit eerste boek over gaat:
Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Dan is het nu tijd om je te vertellen waarom je Water echt moet lezen, als deze achterflaptekst je nog niet heeft overtuigd. Laten we beginnen…

Reden 1: De omslag
Ik begin natuurlijk bij het begin. Hebben jullie de omslag al gezien? En even… past ie niet ontzettend goed bij de Elfhame-trilogie? Op de voorkant zien we mooie vlinders op takken met doorns. Als je dan het beschermblad eraf haalt, tref je een prachtige lichtroze stoffen omslag aan met een turquoise vlinder erin gedrukt. Daarnaast heeft dit boek sprayed edges in dezelfde kleur blauw. Ik vind de kleuren prachtig samen!

Reden 2: De art
Sla je het boek open, dan zie je op schutbladen de art van Irina Plachkova. Aan het begin zie je Roiben, gehuld in een prachtige donkere outfit, zijn kenmerkende witte lange haren en natuurlijk de puntoren. Hij straalt iets mysterieus uit dat meteen nieuwsgierig maakt. Achterin zien we een meisje in het groen. Wie dit is… het verhaal zal het je vertellen!

Reden 3: Holly Black
Holly Black is an sich natuurlijk al een hele goede reden. We zijn al bekend met de Elfhame-serie en velen hebben hiervan genoten. Ook schreef Holly een paar keer mee aan de Shadowhunters-boeken en schreef ze voor de wat jongere lezer onder andere de Magisterium en de Spiderwick-serie. Ze heeft al een enorme reeks boeken op haar naam staan, een goede reden om ook Water aan je TBR toe te voegen!

Reden 4: Kaye Fierch
Kaye is de hoofdpersoon in Water. Ze komt niet uit een doorsnee gezin en is ook zeker geen doorsnee tiener. Ze heeft altijd geloofd in de sprookjes waar ze als kind mee is opgegroeid. Ze is nogal impulsief en af en toe wat chaotisch, wat haar tot een interessant personage maakt. Al snel gebeuren er rare dingen wanneer ze met haar moeder terug naar New Jersey verhuist en haar oude vrienden weer opzoekt. Maar wanneer Kaye ontdekt wat er werkelijk aan de hand is, ontdekt ze wel een heel groot geheim over haar eigen leven.

Reden 5: Roiben
Roiben is onze mysterieuse Faerie in het verhaal. Hij is knap (duh), maar ook een stuk chagrijn. Toch lijkt dat een masker en naarmate het verhaal vordert, wil je meer en meer over hem weten. Hij is interessant en zeker de moeite waard. Wie weet wel een nieuwe bookish boyfriend? *wenkbrauwwiebel*

Reden 6: Elfhame
Hoera! We mogen terug naar Elfhame! Hoewel we in Water nog niet veel over Elfhame lezen, wordt het wel een aantal keer genoemd en nemen we alvast een paar kijkjes in dit magische rijk. Of het voor Kaye als mens ook goed afloopt…?

Reden 7: Corny
Hoewel ik de naam wat frappant vind, is Corny de side-kick waar je van gaat houden. In het begin lijkt hij nutteloos, een aparte jongen die alles doet wat verboden is, maar wanneer Kaye hem beter leert kennen, raakt hij samen met haar verstrikt in het Faerie-leven. We all love a good side-kick!

Reden 8: Een unieke combinatie
Wat bij Holly Black tot nu toe zo opvallend is, is dat zij niet alleen schrijft over een gefantaseerd rijk, maar ook over onze gewone mensenwereld. Holly weet de twee werelden zo samen te weven dat je bijna zou geloven dat er ergens om de hoek zomaar een toegangspoort naar Faerieland kan zijn, zonder dat je het door hebt. Of is die er ook…?

Reden 9: Faeries
Fae en Faeries, Seelie en Onseelie, wie is er niet dol op? Inmiddels hebben vele auteurs de Young Adult-scene verblijdt met al deze prachtige wezens. De Faeries hebben altijd iets mysterieus, je weet nooit wie te vertrouwen is. Ze kunnen dan wel niet liegen, maar om de waarheid heen draaien en raadsels de wereld in gooien kunnen ze als de beste.

Reden 10: Romantiek
Het maakt niet uit welk genre ik lees, ik hou ervan als er romantiek in zit! In Water kun je alvast een opbloeiende band tussen Roiben en Kaye verwachten. Hoewel ze beiden niet kunnen verklaren wat het is, de spanning tussen de twee is overduidelijk.

Reden 11: Een bloedstollend einde
Een groot deel van het boek, vooral de eerste helft, speelt zich af in de mensenwereld. De mysteries van Faerieland lieten hierdoor even op zich wachten. Eerlijk: het duurde bij mij even voordat dit boek mij met de volle twee handen greep en door de magische poort heen trokken. Ervaar je dit ook tijdens het lezen? Lees dan vooral door! In de tweede helft van het boek worden geheimen onthuld, mysteries opgelost en verbonden verbroken. Het verhaal schiet in een sneltreinvaart vooruit en voor je het weet sla je de laatste pagina om en wil je meer… Pinky promise!

Met deze elf redenen heb ik je hopelijk kunnen overtuigen om Water snel te gaan lezen, of snel in huis te halen als je dit nog niet hebt! Water al gelezen? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw bevindingen!


Nog even alle acties van de Water-week op een rijtje:

  • De W is van Winactie
  • De A is van Art (te zien bij Emmy en bij Joost)
  • De T is van Tag (nu te lezen bij Rosanna en bij Joost)
  • De E is van Elf redenen (nu op mijn blog)
  • De R is van Rolverdeling (lees dit bij Merel)

Bedankt uitgeverij Boekerij voor deze mooie editie van Water!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s